Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

29/11/2016
Γ.Ν. Κοζάνης Μαμάτσειο Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

3ης Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κοζάνη 29 Νοεμβρίου 2016

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ-ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

ΦΟΡΕΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ: 3η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πληροφορίες: Ε. Ασκαρίδου ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Ταχ. Δ/νση: Κ. Μαματσίου 1 κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΙΡΚΟ

50131 – Κοζάνη

Τηλέφωνο: 2461352858

FAX: 2461352618

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με το από 28-11-2016 δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που αναφέρεται στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Το σύνολο των εξετασθέντων ασθενών στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κοζάνης τον τρέχοντα μήνα είναι 2.157 περιστατικά.
  2. Οι χρόνοι αναμονής των ασθενών που προσέρχονται στο ΤΕΠ προς εξυπηρέτηση είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μικρότεροι της μίας ώρας.
  3. Διακομιδές ασθενών προς μεγαλύτερα Νοσοκομεία πραγματοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ιατρικών ειδικοτήτων που δε διαθέτει το Νοσοκομείο μας, όπως Νευροχειρουργική, Καρδιοχειρουργική κ.α.
  4. Ο ηλεκτροκαρδιογράφος του ΤΕΠ λειτουργεί κανονικά, σε περίπτωση βλάβης του οι σχετικές καταγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα από άλλους ηλεκτροκαρδιογράφους που είναι διαθέσιμοι στις κλινικές του Νοσοκομείου.
  5. Η στελέχωση του ΤΕΠ περιλαμβάνει σε ημερήσια βάση και κατά μέσο όρο 2 γενικούς ιατρούς, 2 ειδικευόμενους χειρουργικής και 1 ειδικευόμενο παθολογικής, ενώ, κατά περίπτωση οι παραπάνω ιατροί υποστηρίζονται από τους ειδικούς εφημερεύοντες στις κλινικές του Νοσοκομείου.

Είναι φανερό από τα προαναφερόμενα ότι το ΤΕΠ του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης προσφέρει πολύ ικανοποιητικές υπηρεσίες τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά.

Ως εκ τούτου το δημοσίευμα της ΠΟΕΔΗΝ δε συνάδει με την πραγματικότητα και είναι φανερό ποιους σκοπούς εξυπηρετεί. Επιπλέον, δημιουργεί γενικευμένη ανασφάλεια στους πολίτες και αυτό το τελευταίο αποτελεί πραγματικό κίνδυνο διότι αποτρέπει τους πολίτες από το να προσέλθουν στο σύστημα υγείας και να δεχθούν υπηρεσίες που αποδεδειγμένα είναι ασφαλείς και από ιατρικής απόψεως πολύ ικανοποιητικές.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΙΩΤΙΔΗΣ