Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 11-2-2015

11/02/2015

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 11/2/2015 ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών–Λογοθεραπευτών. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν διεξοδικά τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης τροποποίησης του με αριθμό 176/2014 Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις για την χορήγηση βεβαίωσης άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή. Ο Υπουργός έδωσε οδηγία να κατατεθούν συγκεντρωτικά τα αιτήματα όλων των συλλόγων λογοθεραπευτών προκειμένου εν συνεχεία το ΚΕΣΥ να γνωμοδοτήσει επ΄ αυτών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων στις ΥΠΕ, στην οποία μετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανδρέας Ξανθός. Η Επιτροπή ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα αιτήματά της με πρώτο την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης ώστε οι ΥΠΕ να σηκώσουν το βάρος της διοικητικής υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα δοθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τέλος, ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους. Ο Υπουργός από την πλευρά του τους διαβεβαίωσε ότι στη μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση που επιχειρείται θα μετέχουν όλοι οι φορείς με αξιόπιστο τρόπο, χωρίς λογικές αιφνιδιασμού.