Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

03/01/2014
Δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται. Εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, παρακαλώ πολύ να μας δοθούν τα στοιχεία και να ερευνήσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό. Πάντως η εντολή είναι παγία.

Όσον αφορά ειδικά το ζήτημα με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό Λαό ότι στις 13 Νοεμβρίου, στις τρεις το μεσημέρι, είχαμε κλείσει ραντεβού που μου είχαν ζητήσει στο γραφείο μου, για να έρθει το Μητροπολιτικό Ιατρείο και να μας ενημερώσει ενδελεχώς για τα προβλήματα των ασθενών για τα οποία διαμαρτύρονταν και το ραντεβού ακυρώθηκε όχι από τον Υπουργό Υγείας αλλά από τους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Ιατρείου. Οι οποίοι, απ΄ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους. Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε καμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν.

Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ».

Δημοσιογράφος: Για το σάλο που έχει ξεσπάσει μεταξύ σας και του Πα.Σο.Κ για το θέμα του 25εύρου, κ. Υπουργέ;

«Δεν έχω απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και δε θέλω να έχω. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικός μας εταίρος και τους ευχαριστώ για τη στήριξη που δίνει στην Κυβέρνηση. Όσον αφορά το θέμα του 25εύρου, πρόκειται περί ψηφισμένου νόμου. Όπως ο νόμος έχει ψηφιστεί, δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση αλλά ήταν ένα μέτρο που αυτόματα θα λειτουργούσε από την 1/1/14, οριζόντια και καθολικά και θα έπρεπε να βαρύνει τους πάντες. Με δική μας απόφαση, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προχωρήσαμε σε εξαιρέσεις από το καθολικό μέτρο. Και έτσι εξαιρέθηκαν οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% κλπ. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της δικής μας διαπραγμάτευσης σε ένα ήδη ψηφισθέν μέτρο που ίσχυε από 1/1/14 καθολικά. Για όλους».