Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συνέντευξη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στον Alpha

28/09/2022
Συνέντευξη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στον Alpha

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA σχετικά με το Νοσοκομείο Παίδων και τη μελέτη Λύτρα

«Το θέμα των αναισθησιολόγων είναι ένα θέμα που χρονολογείται από πάρα πολύ καιρό. Έχουν ξεκινήσει ήδη πολλοί περισσότεροι αναισθησιολόγοι ειδικότητα, αλλά να θυμίσω ότι θέλει 5 χρόνια για να έχεις άλλους αναισθησιολόγους».

Για τις αναμονές στα χειρουργεία των παιδιών:

« Έχουν ξεκινήσει ήδη χειρουργεία. Έχουν μετακινηθεί ήδη δύο αναισθησιολόγοι επιπλέον στο Παίδων. Προκηρύξαμε θέσεις. Υπέγραψα χθες 3 θέσεις αναισθησιολόγων με εμπειρία στα παιδιά. Θα προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα. Ήδη εξετάζονται οι λίστες».

Σχετικά με το αν κινδυνεύει κάποιο από τα παιδιά:

«Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση κανένας συνάδελφος, πουθενά στην Ελλάδα, να αφήσει ένα παιδί που κινδυνεύει. Θα μπει έκτακτο χειρουργείο και θα γίνει κανονικά».

Για την κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης για την Μελέτη Λύτρα:

«Το πρώτο πράγμα που λέει αυτή η Έκθεση είναι ότι οι άνθρωποι που εμβολιάζονται έχουν πολύ λιγότερο κίνδυνο να διασωληνωθούν. Αλλά πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πάρα πολύ συγκεκριμένα κριτήρια διεθνώς για τις διασωληνώσεις, δηλαδή η διασωλήνωση από μόνη της δεν κάνει έναν άνθρωπο να επιβιώσει. Του δίνει χρόνο να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα, δηλαδή τον βοηθάει να μην κουραστούν οι μύες του. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πιθανότητες ήδη πριν την διασωλήνωση, γιατί η γενική κατάσταση της υγείας τους, που δεν έχει σχέση με την ηλικία, έχει σχέση με όλα τα άλλα συνυπάρχοντα νοσήματα, δεν τους το επιτρέπει Νομίζω ότι ήδη ο κύριος Ξανθός απάντησε σήμερα και στον κύριο Πολάκη από το βήμα της Βουλής».

Σχετικά με το αν αυτοί οι άνθρωποι καταδικάστηκαν:

«Όχι, δεν καταδικάζεται κανένας άνθρωπος. Στην Ελλάδα δεν έμεινε κανείς, χωρίς να έχει διασωληνωθεί. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που και διασωληνωμένοι δεν έχουν πιθανότητες να τα καταφέρουν. Όχι γιατί δεν προσπαθούν οι γιατροί, γιατί οι γιατροί να σας θυμίσω ότι προσπάθησαν από την αρχή και ήδη από το πρώτο κύμα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις άλλες χώρες».