Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για clawback κλινικοεργαστηριακών

14/10/2022
Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για clawback κλινικοεργαστηριακών

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους κλινικοεργαστηριακούς που πραγματοποιήθηκε χθες αναφέρει:

"Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας για τον έλεγχο του clawback των κλινικοεργαστηριακών.

Προτεραιότητα του υπουργείου είναι ο εξορθολογισμός του clawback ειδικά σε αυτή την κατηγορία που υπάρχει αύξηση των εξετάσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη για το 2022 έχουν μπει μέχρι τώρα στους προϋπολογισμούς 40 εκ ευρώ από ανακατανομή και άλλα 15 εκ θα προστεθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ ενώ παράλληλα όλες οι προηγούμενες οφειλές έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις. Τα μέτρα που θα ληφθούν για το 2023 θα έχουν να κάνουν και με ενίσχυση του προϋπολογισμού και με έλεγχο της δαπάνης ώστε πλέον να υπάρξει ανώτατο πλαφόν στο clawback.

Επιπλέον και για το 2022 θα γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειάζονται ώστε τέλος του χρόνου το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι κλινικοεργαστηριακοί να είναι απολύτως βιώσιμο.

Επιπλέον σήμερα ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε και έγινε αποδεκτό να υπάρξει παράταση ενός μήνα για να υποβληθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τον έλεγχο των ποιοτικών κριτηρίων αναφορικά με αξονικές και μαγνητικές".