Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης

26/01/2023
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης

Στην Κρήτη μετέβη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, όπου επισκέφθηκε τα νοσοκομεία στα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και το Ηράκλειο, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου και τον Υποδιοικητή, κ. Δημήτρη Αγαπίου.

Αρχικά, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου την υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος», κ. Γιώργος Μπέας, ο Αναπληρωτής Διοικητής, κ. Εμμανουήλ Μπολώτης, καθώς και ο Βουλευτής Χανίων, κ. Βασίλης Διγαλάκης, όπως και εκπρόσωπος της Βουλευτού Χανίων κ. Ντορα Μπακογιάννη.

Η κα Μίνα Γκάγκα, αφού περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, εγκαινίασε το αυτοματοποιημένο ρομποτικό σύστημα διαχείρισης και διανομής φαρμάκων στο Νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Έχουν γίνει πολλά από την προηγούμενη φορά που είχα έρθει στο νοσοκομείο. Έχουν ανανεωθεί ήδη οι κλινικές, τα πατώματα, ενώ έρχεται καινούριος στεφανιογράφος. Το σύστημα του φαρμακείου είναι μοναδικό στην Ελλάδα για την αποθήκευση και καταγραφή των φαρμάκων και είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Το Νοσοκομείο Χανίων έχει κάνει άλματα στην ψηφιοποίηση και τον ψηφιακό φάκελο του ασθενούς. Τα Χανιά προχωράνε δυναμικά και αυτό το βλέπει ο Κρητικός».

Επιπλέον, η Αναπληρώτρια Υπουργός εγκαινίασε το πρώτο Εξωτερικό Παιδοδιαβητολογικό Ιατρείο σε δευτεροβάθμιο νοσοκομείο σε ολόκληρη τη χώρα, που λειτουργεί έδώ και μερικές ημέρες. Ήδη, το ιατρείο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 100 παιδιά με διαβήτη τύπου 1.

Τέλος, ακολούθησε σύσκεψη με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, την Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων, εκπροσώπους των εργαζομένων και θεσμικούς φορείς.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό του νοσοκομείου και τους ειδικευόμενους.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός διαβεβαίωσε: «Το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με τη Διοίκηση και του Νοσοκομείου και της ΥΠΕ, για να προκηρυχθούν οι θέσεις που χρειάζονται. Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο για την εκπαίδευση των ειδικευομένων και είναι κάτι που συζητάμε ήδη με τους Προέδρους των Σχολών και τους φοιτητές μας. Στα σχέδια του Υπουργείου που έχουν ήδη εγκριθεί είναι η δημιουργία των clusters, δηλαδή νοσοκομεία που συνδέονται μεταξύ τους και οι ειδικευόμενοι στη διάρκεια της ειδικότητάς τους εκπαιδεύονται όχι σε ένα, αλλά σε δύο ή και τρία νοσοκομεία, κάτι που είναι σημαντικό για την εκπαίδευσή τους αλλά και για τα ίδια τα νοσοκομεία».

Εν συνεχεία, η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου την υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Ελευθέριος Μαρκάκης και ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ακολούθησε συζήτηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κατά την οποία η κα Μίνα Γκάγκα άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των εργαζομένων, σχετικά με την στελέχωση του νοσηλευτικού τμήματος με ανθρώπινο δυναμικό.

Η ίδια διαβεβαίωσε πως τον Φεβρουάριο θα προκηρυχθούν νέες θέσεις.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου επέκτασης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Ανάκαμψης και την ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του 2025, με την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της εν εξελίξει μελέτης στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Επίσης, το ποσό των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και θα ανακαινιστούν τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης η κα Γκάγκα τόνισε: «Τα προβλήματα στο ΕΣΥ δεν μπορούν να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Ως Υπουργείο και κυβέρνηση εργαζόμαστε μεθοδικά και δίνουμε λύσεις, αυτό μπορώ να σας το διαβεβαιώσω και να το υποσχεθώ».

Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης η κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, προκειμένου να συζητήσει από κοντά τα θέματα του νοσοκομείου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Ανδρεαδάκη, την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσει το νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ πραγματοποιείται προσπάθεια να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.

Παράλληλα, τόνισε πως «στόχος είναι η αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, που έχει ήδη εγκριθεί με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ βρίσκεται υπό μελέτη ο Νέος Χάρτης, στον οποίον θα αποτυπώνεται ο τρόπος διασύνδεσης όλων των νοσοκομείων.

Αυτο που θέλουμε είναι ο κάθε ασθενής να γνωρίζει πως σε όποια δομή και αν βρεθεί, το πρόβλημα του θα λυθεί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα προτυποποιημένο σύστημα αντιμετώπισης όλων των ασθενών που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες με ασφάλεια».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της στα νοσοκομεία της Κρήτης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου και τον Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Δημήτρη Αγαπίου.

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Κωνσταντίνο Τερζάκη, την Αναπληρώτρια Διοικήτρια, κα Ελευθερία Κωστάκη, τον Διευθυντή της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Τεχνικής υπηρεσίας, τον Πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου και εκπροσώπους των εργαζομένων, σχετικά με τα θέματα του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, η κα Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε τμήματα του παλιού και του νέου κτιρίου και συνομίλησε με προσωπικό και ασθενείς.

Ακολούθησε, συνοδευόμενη από τους κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου και Δημήτριο Αγαπίου, Διοικητή και Υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας αντίστοιχα, επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου την υποδέχτηκαν οι, κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, Διοικητής του Νοσοκομείου και κ. Στυλιανός Κτενιαδάκης, Αναπληρωτής Διοικητής, όπως και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Νικόλαος Τζανάκης.

Επισκέφθηκε τους χώρους των Επειγόντων Περιστατικών, όπου και θα τοποθετηθεί σε άμεσο επόμενο χρόνο για πρώτη φορά αξονικός τομογράφος, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά του τμήματος, νέους χώρους επεμβατικών εξετάσεων και συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στην περατωμένη αίθουσα και τους χώρους τοποθέτησης του πρώτου Ρet-Scan για την Κρήτη, όπου μετά την 8η Φεβρουαρίου θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Ήδη 100 κάτοικοι της Κρήτης έχουν κλείσει ραντεβού για την εξέτασή τους με ότι τούτο συνεπάγεται, τόσο σε επίπεδο άμεσης και σύγχρονης παροχής υπηρεσίας υγείας αλλά και σε επίπεδο κοινωνικό και οικονομικό για τον πολίτη της Κρήτης.

Η συνάντηση με τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου στο πλαίσιο μίας εποικοδομητικής και ουσιαστικής ανταλλαγής θέσεων και απόψεων, με γνώμονα την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τα σημαντικά έργα προοπτικής και ανάπτυξης της Υγειονομικής Μονάδας, μεταξύ των οποίων και ο Νέος Όροφος της Ογκολογικής που ξεκινά, ήταν θέματα της συζήτησης που ακολούθησε στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της αλλά και τις ευχαριστίες προς όλους για το καλό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες

Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσοκομεία της Κρήτης