Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Σύσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας με θέμα «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

03/02/2023
Σύσκεψη Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας με θέμα «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα»

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, ενόψει της έναρξης του ευρωπαϊκού θεσμού «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα».

Στη συνάντηση συμμετείχε η Αναπληρώτρια Υπουργός, Μίνα Γκάγκα, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύριος Οικονόμου, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, Δημήτρης Αντωνίου καθώς και στελέχη του Κ.Υ Ελευσίνας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων σε όλη την περίοδο κατά την οποία η Ελευσίνα θα κατέχει τη τιμητική θέση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, με έμφαση στις ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν πολλούς θεατές.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

1. Η διαρκής και αυξημένη ετοιμότητα του Θριασίου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας καθώς και του Κ.Υ Ελευσίνας

2. Η ενίσχυση των δύο προαναφερόμενων δομών υγείας με μετακινήσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού

3. Η αυξημένη ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, ανάλογα με το είδος των εκδηλώσεων και του πλήθους των προσερχόμενων σε αυτές θεατών, σε επίπεδο ασθενοφόρων και μοτοσυκλετών άμεσης επέμβασης

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας θα σταθεί αρωγός προς τον Δήμο Ελευσίνας, παρέχοντας κάθε δυνατή στήριξη και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην «2023 ΕΛΕΥΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα».