Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Επίσκεψη του Υφυπουργού YΥΚΑ, κ. Αηδόνη, στη Νέα Ζηλανδία

25/01/2011

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κ. Χρήστος Αηδόνης, συνόδεψε την Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Αθλητών με Αναπηρία που διεξάγεται στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αηδόνης είναι ο πρώτος Υφυπουργός που συνοδεύει Ελληνική Αποστολή σε Διεθνείς Αγώνες Αθλητών με Αναπηρία.Ο Υφυπουργός συμμετείχε στην Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ν. Ζηλανδία, ο κ. Αηδόνης, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής Αυστραλίας κ. Γκρέγκ Χάρουνγκ παρουσία και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Χαβιέρ Γκονζάλες.
Αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν η διεκδίκηση από την Ελλάδα της Διεθνούς Παραολυμπιακής Ακαδημίας με έδρα την Πάτρα, και το μέλλον του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα. Ο κ. Χάρτουνγκ είχε και εκτενή ανταλλαγή απόψεων με τον Υφυπουργό για Θέματα Άθλησης για Όλους με δεδομένη την πολυετή εμπειρία του κ. Χάρτουνγκ ως επκεφαλής της Επιτροπής Αθλητισμού της Αυστραλίας.

Ο Υφυπουργός θα παρακολουθήσει μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Αθλητών με Αναπηρία, ενθαρρύνοντας την Ελληνική Ομάδα και θα απονείμει μετάλλια στις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών.