Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ

13/02/2024
Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ" με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον κ. Πολάκη:

«Κατέθεσα στη Βουλή την έκθεση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Αυτή η έκθεση έχει διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές άρα, οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καθήκον τους. Δεν θα υποδείξω εγώ στη δικαιοσύνη. Η εταιρία σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ, την οποία πλήρωνε ο κύριος Πολάκης με εντολή του παρά την αντίρρηση της υπηρεσίας, όπως λέει μέσα η έκθεση, διακινούσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη νομική γλώσσα είναι "μαύρο χρήμα"».

«Κατέθεσα καμιά εκατοστή τιμολόγια, το ένα 20.000 ευρώ, το άλλο 30.000 ευρώ, 50.000 ευρώ. Σε όλα γράφει "με αντίρρηση της υπηρεσίας και εντολή του αναπληρωτού Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη". Ερωτώ: εάν είχαν βρει ένα τιμολόγιο ενός ευρώ που να έγραφε ότι έχει πληρωθεί στη Novartis με αντίρρηση της υπηρεσίας και εντολή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, θα με είχαν προφυλακίσει, ναι ή όχι;».

«Σε όλες τις αιτήσεις άρσης ασυλίας που έχουν έρθει μέχρι σήμερα στη Βουλή, σε όλες ο κύριος Πολλάκης έχει ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του. Αντιθέτως, όσες φορές έχει έρθει αίτημα άρσης ασυλίας για μένα έχω πει να αρθεί η ασυλία μου».

«Ο Πολάκης διαρκώς γυρίζει και λέει "εγώ δεν έβαλα το χέρι στο μέλι", "αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι". Ο "Γεωργιάδης είναι διεφθαρμένος", "αδιευκρίνιστος", "λαδέμπορας" και διάφορα τέτοια. Πάντα έλεγα ότι όταν κάποιος φωνάζει τόσο πολύ δυνατά για το πόσο τίμιος είναι, κάτι δεν πάει καλά. Ο τίμιος δεν το φωνάζει. Σε κάθε περίπτωση για να τελειώσει η πλάκα, η εικόνα του Πολάκη ως "κυνηγός των διεφθαρμένων" έχει τελειώσει από χθες. Να κάνει άλλη δουλειά».

Για το σαμποτάζ στο ΕΚΠΑ για να μην γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις:

«Η ενέργεια αυτή ήταν απαράδεκτη, είναι μια πράξη δολιοφθοράς κατά του Πανεπιστημίου. Αν πρόκειται περί υπαλλήλου του Πανεπιστημίου, έχει μπλέξει σοβαρά. Αν έχει προχωρήσει σε πράξη δολιοφθοράς κατά του ιδρύματος στο οποίο υπηρετεί, έχει παραβιάσει σοβαρά και διοικητικούς και ποινικούς νόμους».

«Η διοίκηση του πανεπιστημίου του ΕΚΠΑ κινήθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα και θέλω να τους συγχαρώ διότι με το που πήγαν να κάνουν την κατάληψη για να εμποδίσουν τη εκκίνηση των διαδικτυακών εξετάσεων, οι πρυτανικές αρχές επικοινώνησαν με τους καταληψίες και τους έδωσαν προθεσμία λίγων λεπτών να λύσουν την κατάληψη. Δεν την έλυσαν σε λίγα λεπτά, την έλυσαν σε μια ώρα και 15 λεπτά. Αμέσως κινήθηκε ΕΔΕ και έχουν λάβει ήδη τις κλήσεις για να απολογηθούν εντός 24ωρου».

Για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου:

«Είμαι εν ενεργεία πολιτικός και εμείς οι πολιτικοί εξ ορισμού δεχόμαστε και πιο σκληρή δημόσια κριτική. Αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνομαι. Προφανώς αυτό που είπε ο κύριος Βλάχος προσπερνάει τα εσκαμμένα και κάθε έννοια κριτικής. Πιστεύω πραγματικά ότι θα το έχει μετανιώσει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος λέει στα σοβαρά να μας σκοτώσουν. Ούτε ως χιούμορ δεν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι μία συγγνώμη εκ μέρους του θα έληγε αυτό το θέμα».

«Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία χώρα που έχει υποφέρει από τρομοκρατικές πράξεις. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που έχω δεχθεί τρομοκρατικές ενέργειες και στο γραφείο μου και στα βιβλιοπωλεία μου. Ο Άρης Πορτοσάλτε, επίσης, στο σπίτι του. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να γυρίσει την Ελλάδα στο '15. Η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του ’15. Επιχείρησε ο κύριος Τσίπρας να γυρίσει στη ρητορική του '15 και συνετρίβη. Η κοινωνία έχει φύγει από εκεί. Δεν ανησυχώ καθόλου για αυτό. Ότι όμως υπάρχουν θύλακες στην Ελλάδα που επιζητούν την αποσταθεροποίηση και τη ζημιά της χώρας, προφανώς υπάρχουν. Και καλό είναι να μην τους ερεθίζουμε και να μην τους δίνουμε τροφή. Υπό την έννοια αυτή ο κύριος Βλάχος έκανε λάθος».

Για τα ομοφοβικά σχόλια σε βάρος του κ. Κασσελάκη:

«Οι δηλώσεις αυτές είναι απολύτως καταδικαστέες. Είναι αποκρουστικές. Δεν

μπορεί κανένας πολιτισμένος άνθρωπος του 21ου αιώνα να τις αποδεχθεί ούτε ως χιούμορ».

Για την τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη σε βάρος του κ. Μπέου:

«Αν μου επιτρέπει ο κύριος Κασσελάκης, ήταν λάθος οι δηλώσεις του στο Βόλο, διότι όταν θες να κατηγορήσεις κάποιον, εν προκειμένω τον κύριο Μπέο, για εκχυδαϊσμό της πολιτικής δεν απαντάς κατά τον ίδιο τρόπο όταν είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η γνώμη μου».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=uSPNMHw6s1M