Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1

26/03/2024
Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις δήθεν ευθύνες της Κυβέρνησης στο δυστύχημα των Τεμπών:

«Η Κυβέρνησή μας έχει κάνει πράγματι ένα λάθος. Ποιο είναι το λάθος; Από τον πόνο που αισθανθήκαμε για τους νεκρούς, που εκφράζει όλη την Ελλάδα και εμάς προφανώς, αντιμετωπίσαμε το ζήτημα αυτό με μια πολύ μεγάλη συστολή. Αφήσαμε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και επικράτησε στην κοινή γνώμη το ψέμα. Έχει έρθει η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια. Το δυστύχημα των Τεμπών οφείλεται σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν ευθύνεται ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος. Δυστυχώς, είχαμε σε πέντε λεπτά 7 παραβιάσεις του κανονισμού. Είναι σαν να μπαίνει κάποιος στην Κηφισίας να οδηγεί ανάποδα στο αντίθετο ρεύμα και να αρχίσει να τρακάρει αυτοκίνητα. Δεν φταίει η Κυβέρνηση εάν κάποιος πάει ανάποδα στην Κηφισίας».

Για την στοχοποίηση βουλευτών που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή:

«Η στοχοποίηση συγκεκριμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη. Οι βουλευτές όταν συμμετέχουν σε μία κοινοβουλευτική Επιτροπή, εν προκειμένω στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της καταστάσεως των σιδηροδρόμων, γιατί αυτό διερευνούσε η Επιτροπή και όχι μόνο το δυστύχημα των Τεμπών, έχουν ελευθερία γνώμης προστατευμένη από το Σύνταγμα και όταν μάλιστα συμμετέχουν σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι 16 βουλευτές μας που ήταν στην Εξεταστική αυτή Επιτροπή ανέλαβαν ένα πολύ δύσκολο βάρος κοινοβουλευτικά. Εγώ ως βουλευτής θέλω να τους πω συγχαρητήρια. Τιμώ και σέβομαι την κυρία Κατερίνα Παπακώστα γιατί επιτέλεσε άριστα τα καθήκοντά της. Δεν μου αρέσει να αφήνω κάποιον μόνο του στη ζωή και στην πολιτική. Είμαστε Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι 158, και τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε και οι 158».

Για την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ:

«Η ιδέα ότι ένας Πρωθυπουργός είναι πολιτικά ισχυρός λόγω της ψήφου του ελληνικού λαού δεν είναι πολύ αρεστή στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Δεν είναι καινούργιο στις δημοκρατίες και στις οικονομίες. Είναι πανάρχαιο ζήτημα αυτό. Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους πρωθυπουργούς. Για ποιο λόγο; Για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν εκβιάζεται γιατί ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύεται και του έδωσε αυτές τις διαδοχικές ψήφους εμπιστοσύνης για αυτό το λόγο κάποιοι νόμισαν ότι βρήκαν την ευκαιρία πάνω στα πτώματα να ρίξουν τον Πρωθυπουργό. Την απάντηση θα τη δώσουμε εμείς στη Βουλή και ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές».

Για την κατηγορία ότι φταίει η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 για το δυστύχημα στα Τέμπη:

«Το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717 είναι ανάλογο με την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για το Μάτι που είπε ο Εισαγγελέας ότι εάν είχε ολοκληρωθεί το 112 δεν θα είχαν πεθάνει οι άνθρωποι γιατί θα είχε εκκενωθεί εγκαίρως το Μάτι. Είπε κανένας ποτέ ότι πρέπει να μπει φυλακή ο Υπουργός που δεν ολοκλήρωσε το 112; Είπε ένας από εμάς αυτό το πράγμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι τόσο ευαίσθητος για τα Τέμπη έχει να πει κάτι στην πρόταση του Εισαγγελέα για τους 107 νεκρούς στο Μάτι; Στο Μάτι δεν πεθάνανε άνθρωποι; Δεν πεθάνανε παιδάκια στο Μάτι;».

Για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα»:

«Θεωρώ ότι είναι το πιο ατυχές δημοσίευμα. Ποια είναι η κατηγορία; Πρώτον ότι διέρρευσαν στοιχεία της δικογραφίας πριν αυτά διερευνηθούν αρμοδίως από τη δικαιοσύνη και δεύτερον ότι υπήρχε κάποιου είδους «κοπτοραπτική». Με ποιο στόχο μάλιστα; Να εμπεδωθεί η εικόνα του ανθρώπινου λάθους, αυτή δεν είναι όλη η ιστορία; Ο μηχανοδηγός δεν είναι προφυλακισμένος γιατί ο ίδιος ομολόγησε το ανθρώπινο λάθος του; Έχει ανάγκη η Κυβέρνηση να κάνει «κοπτοραπτική» όταν ο ίδιος έχει παραδεχθεί το ανθρώπινο λάθος του;».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=qFCJ2MtPDHc