Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Aνακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα εκταμίευσης χρημάτων απο τον ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς

23/05/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όπως ανακοινώθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμένου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επικρατείας, κ.κ. Α. Ρουπακιώτη, Χρ. Κίττα και Α. Αργυρό και τους εκπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, κατά την οποία κατατέθηκαν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Με γνώμονα την ανάγκη για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών και τις δυνατότητες της Εθνικής Οικονομίας, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμο Βουδούρη, για την υλοποίηση των ως άνω προτάσεων. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε την ερχόμενη Παρασκευή 25 Μαϊου 2012 να εκταμιευθούν 75.000.000 ¤, ενώ δρομολογούνται επόμενες πληρωμές μέχρι τις 31/05/2012 και 14/06/2012 οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012 αντίστοιχα. Για όλα τα παραπάνω ήδη έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

Στην ίδια κατεύθυνση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού ΥΚΑ, κ. Κίττα και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ζητήθηκε από τον ΣΦΕΕ, μεταξύ των άλλων θεμάτων, να υπάρξει κατανόηση των προβλημάτων των φαρμακοποιών και η κατά το δυνατόν διευκόλυνση στις μεταξύ τους συναλλαγές, αίτημα που αντιμετωπίστηκε κατ΄ αρχήν θετικά.
Το Υπουργείο θα ήθελε να τονίσει προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι, κάθε καθυστέρηση στην εκτόνωση της κατάστασης, προκαλεί τεράστια προβλήματα στον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Έλληνα ασφαλισμένο.