Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1

29/04/2024
Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1

Αθήνα, 29 Απριλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τη δήλωση του κ. Βελόπουλου στο να μην πάνε στην Εκκλησία το Πάσχα, οι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Ο κύριος Βελόπουλος έκανε μία πολύ ατυχή δήλωση. Πιστεύω μέσα του το έχει μετανιώσει. Έκανε γκάφα, διότι με αυτό που είπε, οποιοδήποτε επεισόδιο τυχόν γίνει αυτήν την εβδομάδα θα το χρεωθεί προσωπικά. Και δεύτερον, για όσους γνωρίζουν τι θα πει Ορθοδοξία, αυτό το οποίο έκανε είναι και σφόδρα αντιχριστιανικό. Οι Ιεροί Ναοί στην ορθόδοξη παράδοση, είναι άσυλο, η Εκκλησία είναι ανοιχτή ακόμα και στους εχθρούς της. Δεν νοείται στην ορθόδοξη λατρεία αποκλεισμός κάποιου από το Ναό. Δεν υπάρχει αυτό».

Για τις καταγγελίες του βουλευτή κ. Καλλιάνου σχετικά με την ιατρική φροντίδα του πατέρα του:

«Δεν μπορώ να σας πω τίποτα, διότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ο κ. Καλλιάνος είναι Βουλευτής και είναι φίλος μου. Δεν πήρε κρεβάτι ΜΕΘ ο πατέρας του διότι δεν προβλεπόταν. Διακριτική μεταχείριση υπέρ του πατρός Καλλιάνου δεν υπήρξε. Άρα, είναι η πιο καταφανής απόδειξη ότι δεν υπάρχουν στο ΕΣΥ πολίτες δύο κατηγοριών. Οσες φορές και να με πάρει κάποιος για να πάει σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας, όποιος και να είναι, το λέω να ακουστεί, εγώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας δεν παρεμβαίνω. Γιατί δεν παρεμβαίνω; Διότι, υπάρχει ένα διαφανές ηλεκτρονικό σύστημα. Οι μόνοι που μπορούν να κατεθάσουν αίτημα για κρεβάτι πάνω στο σύστημα είναι οι ίδιοι οι γιατροί με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια. Τα κριτήρια για τη διαχείριση των μονάδων εντατικής θεραπείας είναι δημοσιευμένα, εδράζονται σε μια απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και είναι μια σειρά, 4-5 κριτήρια στη σειρά».

«Το να ακούω τον αδελφό του κυρίου Καλλιάνου να λέει οι γιατροί στο ΕΣΥ είναι όλοι ανθρωπάρια, αλαζόνες και άσχετοι εγώ δεν το δέχομαι. Κάθε μέρα οι γιατροί στο ΕΣΥ σώζουν χιλιάδες ζωές. Και κάποια στιγμή πρέπει να βάλουμε ένα όριο σε αυτό. Δεν θα σπιλώσουμε ούτε τη φήμη και την τιμή όλων των γιατρών του ΕΣΥ επειδή έχει συμβεί ένα περιστατικό όσο θλιβερό και να είναι. Την τιμή και την υπόληψη των γιατρών του ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας την υπερασπίζεται. Με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό. Το Αττικό νοσοκομείο για το οποίο μιλάμε, έχει μέσα πανεπιστημιακές κλινικές, τους καλύτερους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μία από τις καλύτερες ιατρικές σχολές σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Είναι ένα πολύ καλό νοσοκομείο. Λόγω της καλής του φήμης προσελκύει χιλιάδες ασθενείς και δεν μπορούμε να ακυρώσουμε όλη τη λειτουργία του Αττικού νοσοκομείου ακόμα και αν ένα περιστατικό πάει λάθος».

Για τη δημοσιοποίηση των ιατρικών δεδομένων από το Νοσοκομείο:

«Σε γενικές γραμμές απαγορεύεται να δημοσιεύεις τα ιατρικά δεδομένα ενός ασθενούς. Παρά ταύτα, το νοσοκομείο έκρινε ότι όσα γράφουν στην ανακοίνωσή τους τα είχε ήδη δημοσιεύσει ο κ. Καλλιάνος στα βίντεο τα οποία είχε προηγουμένως αναρτήσει, όπου είχε αναφέρει τα διάφορα ιατρικά ζητήματα του πατέρα του. Μάλιστα με ενημέρωσαν ότι είχε ανεβάσει και στο facebook παλιότερα ένα άρθρο με όλο τον ιατρικό του φάκελο. Άρα, από την ώρα που γίνονται δημόσια τα ιατρικά δεδομένα δεν είναι πια απόρρητα».

Για το αποκλεισμό του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές:

«Το κόμμα αυτό δεν κατεβαίνει στις ευρωεκλογές γιατί κρίθηκε ότι πίσω είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης λόγω νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και που δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μπήκε στη φυλακή μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε από την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι βουλευτής και οι Σπαρτιάτες βγαίνουν εκτός ευρωεκλογών. Σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέξω».

Για τη στάση του κ. Βελόπουλου στο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς του ανεξάρτητου βουλευτή των Σπαρτιατών κ. Φλώρου:

«Ο κύριος Βελόπουλος έχει κάνει ένα επιπλέον μεγάλο φάουλ. Ο Φλώρος πήγε και χτύπησε τον Γραμμένο. Η πλευρά Φλώρου ισχυρίζεται ότι του έβρισε τη μάνα του. Ο Βελόπουλος για να καλύψει τον Βουλευτή είπε "αυτό είναι ψέματα". Έχουμε όμως έναν άλλον Βουλευτή, τον κ. Βαλτογιάννη, ο οποίος στο δικαστήριο κατέθεσε ότι ήταν μπροστά όταν ο άλλος του έβριζε τη μάνα. Ενας άνθρωπος που διαμηνύει σε όλους τους τόνους και σε όλους τους τρόπους πόσο χριστιανός είναι, πόσο υπέρ της οικογένειας είναι, πόσο δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, το να συγκαλύπτει τέτοιου επιπέδου ύβρεις κατά της μάνας του, εάν αυτό έχει συμβεί, καταλαβαίνετε πόσο απαράδεκτο είναι».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=ATxKERc8ukA