Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, με την Πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, κ. Emilia Kraleva.

04/12/2012

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε σήμερα με την Πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα, κ. Emilia Kraleva.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπου επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών. Η πρέσβειρα της Βουλγαρίας παρουσίασε την προσπάθεια, αλλά και τα προβλήματα στο σύστημα υγείας της γειτονικής χώρας, επιζητώντας τη συνδρομή της Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας, αλλά και στην επικαιροποίηση της σχετικής Διακρατικής Συμφωνίας.

Ο κ. Λυκουρέντζος, από την άλλη πλευρά, παρουσίασε τους τομείς όπου το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η πρέσβειρα της Βουλγαρίας έδειξε έντονο ενδιαφέρον. Μάλιστα εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο της παροχής τεχνογνωσίας στους σημαντικότερους τομείς της Υγείας, αλλά και σε μια συνάντηση με την ομόλογό του από τη Βουλγαρία, κατά την επικείμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.