Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

05/08/2013
Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας επισκέφθηκε το Σάββατο το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Ο κ. Μπέζας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, το Διευθυντή της ΜΕΘ, τους θεράποντες ιατρούς και εκπροσώπους των εργαζομένων, στην οποία ενημερώθηκε για το πολύνεκρο δυστύχημα της περασμένης Πέμπτης καθώς και τα γενικότερα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου. Επισκέφθηκε ακόμη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύονται τρείς τραυματίες του μοιραίου τροχαίου και συναντήθηκε με συγγενείς τους. Μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο, ο Υφυπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπάμαι που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο της Άρτας με αφορμή το τραγικό συμβάν της περασμένης Πέμπτης. Ένα τροχαίο που συγκλόνισε όλη τη χώρα εξαιτίας της σφοδρότητάς του και φυσικά των πολλών νεανικών ζωών που χάθηκαν. Ακόμη και τα συλλυπητήρια φαντάζουν λίγα μπροστά στο κακό που έγινε.

Βρέθηκα όμως σήμερα εδώ, κοντά στους εργαζόμενους, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να εκφράσω με έμπρακτο τρόπο την αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν. Χωρίς να δυσανασχετήσουν, πολλοί από αυτούς εθελοντικά διακόπτοντας τις διακοπές τους και άγρυπνοι επί δύο εικοσιτετράωρα, προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι συνεργάτες μας και όχι αντίπαλοί μας. Είμαστε συνοδοιπόροι και στηρίζουμε την προσπάθειά τους. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Συστήματος Υγείας. Είμαι όμως βέβαιος ότι με τέτοιας ποιότητας υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τέτοιο υψηλό αίσθημα ευθύνης και με τέτοια συγκινητική προσφορά ανθρωπιάς, θα πετύχει η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Μια μεταρρύθμιση που έχει ως στόχο την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες».

Τέλος, στη διάρκεια της παρουσίας του στην Άρτα ο κ. Μπέζας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Άρτας της ΝΔ κ. Γεώργιο Στύλιο, επισκέφθηκε ακόμη τη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) Άρτας.

Ο κ. Μπέζας μετά την επίσκεψή του στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ δήλωσε:

«Όπως διαπίστωσα από την επίσκεψή μου, πρόκειται για μια άρτια εξοπλισμένη δομή που παρόμοιά της δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ήπειρο. Θα πρέπει όμως να φροντίσουμε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες τις οποίες έχει. Όσον αφορά τα κτίρια στα οποία στεγάζεται η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση είναι πραγματικά απαράδεκτη για μία πόλη σαν την Άρτα. Είναι αδύνατον κάτω από τέτοιες συνθήκες να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού και να εργαστεί το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό. Πρέπει να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση».