Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στην παρουσίαση του ανοιχτού διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

01/10/2013
Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στην παρουσίαση του ανοιχτού διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα στην παρουσίαση του ανοιχτού διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με τίτλο «ΣΦΕΕ Innovation Project» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Ο Υφυπουργός Υγείας στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ σε αυτή την ενδιαφέρουσα παρουσίαση, που φιλοδοξεί να αναδείξει μια νέα διάσταση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της Υγείας, με την υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Δεν καινοτομώ λέγοντάς σας, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση, εκτός από τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση και εξυγίανση, είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όμως, απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ανταγωνιστικότητα και δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της οικονομίας χωρίς καινοτομία. Η καινοτομία, επομένως πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα και κάθε προσπάθεια για την προαγωγή της είναι επαινετή».

«Στόχος μας είναι, οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στον τομέα της Υγείας να χαρακτηρίζονται από καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση, ώστε να διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες. Η χώρα μας δεν διαθέτει μόνο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Διαθέτει νέους, καταρτισμένους ανθρώπους, με όρεξη, που τολμούν να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν. Και οι νέοι αυτοί άνθρωποι πρέπει να επιβραβεύονται, αφού ο χώρος της Υγείας ταυτίζεται με την καινοτομία και την έρευνα».

«Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια – όπως η σημερινή - των επιχειρήσεων του χώρου της Υγείας να στηρίξουν την καινοτομία. Παράλληλα όμως σας ζητούμε να υλοποιήσετε και πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και για τη μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται και ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας».