Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Aπόφαση της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, για την χορήγηση άδειας ίδρυσης στο Οικοτροφείο «ΔΙΑΣ» , στη Βοιωτία.

03/10/2013
Aπόφαση της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, για την χορήγηση άδειας ίδρυσης στο Οικοτροφείο «ΔΙΑΣ» , στη Βοιωτία.

Υπουργείο Υγείας

Γραφείο Υφυπουργού Υγείας

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

H Υφυπουργός κα Ζέττα Μ. Μακρή με την Υ5β/Γ.Π.οικ. 78532. Απόφαση χορήγησε άδεια ίδρυσης στο Οικοτροφείο «ΔΙΑΣ» για 10 ασθενείς με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές στο νομό Βοιωτίας, από το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, κατόπιν της τήρησης όλων των νόμιμων διαδικασιών και κατ’ εφαρμογή των σχετικών κείμενων διατάξεων.

Το οικοτροφείο παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε 10 άτομα που προέρχονται από το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Π.Ν.Α. με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές. Το Οικοτροφείο συνεργάζεται με τις ήδη λειτουργούσες μονάδες υγείας και ψυχικής υγείας της ευρύτερης περιοχής και του Τομέα Ψυχικής Υγείας στον οποίο υπάγεται.

Κύριοι στόχοι της συγκεκριμένης Μονάδας Ψυχικής Υγείας είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία διαβίωσης οικογενειακού τύπου και ενός φιλικού περιβάλλοντος, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των φιλοξενούμενων, η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και η διαρκής βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων και ελαχιστοποίηση των ανικανοτήτων και μειονεξιών τους

Οι δαπάνες λειτουργίας του Οικοτροφείου καλύφθηκαν, για τους πρώτους δεκαοκτώ (18) μήνες, από πιστώσεις που είχαν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ύστερα από την έγκριση του ανάλογου Τεχνικού Δελτίου στο πλαίσιο του Μέτρου 2.1 του Άξονα «Ψυχική Υγεία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία - Πρόνοια». Οι δαπάνες διαρρυθμίσεων του κτιρίου και απόκτησης εξοπλισμού καλύφθηκαν από πιστώσεις που επίσης είχαν εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ύστερα από την έγκριση του ανάλογου Τεχνικού Δελτίου στο πλαίσιο του Μέτρου 2.2 του Άξονα «Ψυχική Υγεία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία - Πρόνοια». Μετά τη λήξη του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος, η χρηματοδότηση της δομής λαμβάνει χώρα κατά τη διαδικασία επιχορήγησης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.