Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ομιλία της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, σε συνέδριο για τη δημόσια υγεία και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης.

03/10/2013
Ομιλία της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, σε συνέδριο για τη δημόσια υγεία και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ομιλία της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, σε συνέδριο για τη δημόσια υγεία και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης.

Η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζέττα Μακρή, πραγματοποίησε σήμερα ομιλία σε συνέδριο για τη δημόσια υγεία και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης, το οποίο διοργανώθηκε από τον Τομέα Επιδημιολογίας και Στατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το τμήμα Μαζικής Ενημέρωσης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Κατά την παρέμβασή της η κ. Μακρή ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «η δημόσια υγεία δεν είναι απλά διοικητική διαδικασία αλλά επένδυση για την διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», τονίζοντας τόσο τον ρόλο που διαδραματίζουν, όσο και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα μέσα ενημέρωσης «στην διάδοση της ιατρικής έρευνας, της δημόσιας υγείας και της πολιτικής της υγείας».

Στη συνέχεια η κ. Υφυπουργός πρόσθεσε ότι «Είμαι σήμερα εδώ για να δεσμευτώ μαζί σας ότι από αύριο θα κάνουμε όλοι μαζί όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παρέχουμε στον πολίτη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Είμαι εδώ να ακούσω τις προτάσεις σας να δεσμευτώ και να αναλάβω πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την ποιότητα και την αξιοπιστία στην ενημέρωση υγείας. Ενημέρωση που θα δίνει στον πολίτη την σωστή πληροφόρηση και θα τον διευκολύνει στην πρόσβαση του στο σύστημα υγείας».

«Γιατί υπεύθυνος πολίτης μπορεί να είναι μόνο ο σωστά ενημερωμένος πολίτης», τόνισε εμφατικά η κ. Μακρή.