Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Aπόφαση της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, για χορήγηση άδειας λειτουργίας στη Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ «Αγία Ελένη».

11/10/2013
Aπόφαση της Υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέττας Μακρή, για  χορήγηση άδειας λειτουργίας στη Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ «Αγία  Ελένη».

Γραφείο Υφυπουργού Υγείας

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

H Υφυπουργός κα Ζέττα Μ. Μακρή, με την Υ5β/Γ.Π. 15176 Απόφαση, χορήγησε Άδεια Λειτουργίας στη Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ «Αγία Ελένη», που περιλαμβάνει: Κέντρο Ημέρας – Υπηρεσία Υποστήριξης της Οικογένειας – Κατ’ οίκον νοσηλεία, στον Νομό Θεσσαλονίκης από τον φορέα «Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών», κατόπιν της τήρησης όλων των νόμιμων διαδικασιών και κατ’ εφαρμογή των σχετικών κείμενων διατάξεων.

Στόχοι της Μονάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων της νόσου Αλτσχάιμερ είναι:

- η παροχή συμβουλών για τη φροντίδα των ασθενών, υπηρεσιών πληροφόρησης-ενημέρωσης και εκπαίδευσης των περιθαλπόντων και των οικογενειών τους.

- η παροχή αμοιβαίας βοήθειας των μελών των οικογενειών των ασθενών προκειμένου να μειωθεί το κοινωνικό, οικονομικό και συναισθηματικό κόστος από τη μακρόχρονη φροντίδα των ατόμων που πάσχουν από άνοια.

- η δημοσιοποίηση των κοινωνικών αναγκών του προσβληθέντα πληθυσμού και η επιμόρφωση του κοινού ώστε να ενημερωθεί-εξοικειωθεί με το πρόβλημα.