Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψή του στο Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα».

11/10/2013
Δηλώσεις Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  κατά την επίσκεψή του στο  Γ.Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα».

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την επίσκεψή του στο Γ. Ν.Δ.Α. «Η Αγία Βαρβάρα».

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ:

Προ ολίγου παρεδόθη από το ΑΣΕΠ η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Απολύσεις ΜΗΔΕΝ! Ήδη συνεδριάζει το τριμελές αρμόδιο συμβούλιο για να αρχίσουν, αν όχι σήμερα από αύριο, να εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις που σημαίνει ότι από την άλλη εβδομάδα επιστρέφουν όλοι στις νέες τους εργασίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. δήμαρχο και όλους τους κατοίκους της Αγ. Βαρβάρας διότι τους προκαλέσαμε μια αναστάτωση. Αναπόφευκτη όμως διότι αυτή είναι η διαδικασία της διαθεσιμότητας. Όσα όμως είχαμε συμφωνήσει κ. δήμαρχε ότι θα κάνουμε με τη λήξη αυτής της διαδικασίας, όλα θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από την άλλη εβδομάδα. Και μάλιστα, πιστεύω σε διάστημα όχι ανώτερο των δεκαπέντε ημερών, θα παρουσιάσουμε και ένα περαιτέρω σχέδιο αναβαθμίσεων πέρα των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, αναβαθμίσεως του νοσοκομείου της Αγ. Βαρβάρας.

Να πω ακόμη, σε όσα ακούστηκαν προηγουμένως, ότι θα παρουσιάσουμε την άλλη βδομάδα από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων όλα τα στοιχεία ανά ημέρα της διαθεσιμότητας που σήμερα λήγει, για να δούμε αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε την οποιαδήποτε μεγαλύτερη υπερφόρτωση σε σχέση με πέρυσι τις ίδιες ημέρες, λόγω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας. Τα καταγεγραμμένα επίσημα αποτελέσματα θα καταπλήξουν τον φίλο μου εδώ, τον εκπρόσωπο των συνδικαλιστών.

Να πω ακόμη ότι ο αρχικός μας σχεδιασμός, ήταν πράγματι να έχουμε τελειώσει από τις 16 Σεπτεμβρίου. Αυτό όμως θα συνέβαινε αν είχαμε ξεκινήσει τη διαθεσιμότητα 31 Αυγούστου. Η διαθεσιμότητα όπως όλοι ξέρουν ξεκίνησε 11 Σεπτεμβρίου, πήγαμε δηλαδή αργότερα και γι΄ αυτό είχαμε μια μικρή καθυστέρηση ως προς τη λήξη της διαδικασίας. Η διαδικασία λοιπόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το απόγευμα σήμερα θα αναρτήσουμε και τα σχετικά αποτελέσματα και στο site του ΑΣΕΠ και του Υπ. Υγείας και όλοι οι άνθρωποι από την άλλη εβδομάδα θα είναι ξανά στις δουλειές τους.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

Πρακτικά λοιπόν την επόμενη εβδομάδα με το νοσοκομείο αυτό τι θα γίνει;


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Είναι το σχέδιο το οποίο έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θα λειτουργούν η Παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα φτιάξουμε τη μονάδα των χρονίως πασχόντων την οποία έχουμε ξεκινήσει ούτως ή άλλως. Τα εργαστήρια λειτουργούν και νομίζω ότι θα είμαι σε θέση τις επόμενες μέρες να παρουσιάσω και κάτι ακόμα, επιπλέον καλύτερο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ:
Θέλω να πω οπωσδήποτε δυο πράγματα να καταγραφούν. Πρώτον, σε σχέση με τις διαθεσιμότητες και γιατί επέμενε τόσο πολύ και στο στοίχημα, γιατί ήταν σίγουρος μας το είχε πει μάλιστα στην πρώτη συνάντηση που κάναμε ότι, παιδιά αφήστε να περάσει το πρώτο κύμα κλεισίματος των νοσοκομείων, εσείς δεν θα κινδυνεύσετε, γιατί πρέπει να πάω μετά στο δεύτερο κύμα που θα είναι τα μικρά νοσοκομεία της επαρχίας και τα μεγάλα της Αθήνας. Εκεί λοιπόν θα έρθουν χιλιάδες απολύσεις, οι 15.000 απολύσεις που θα έρθουνε του χρόνου και θα είναι απολύσεις από το χώρο της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεύτερον...μισό λεπτό..

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ:
Αυτό δεν είναι δήλωση είναι ολόκληρη συνέντευξη. Πάμε στην ουσία. Εσύ έλεγες θα υπάρξουν απολύσεις. Εγώ έλεγα δεν θα υπάρξουν απολύσεις. ΜΗΔΕΝ απολύσεις! Το ίδιο που έλεγα για σας εδώ το ίδιο λέω και για την επαρχία. Αυτό το οποίο είπατε ποτέ δεν το έχω πει. Ήταν μεγάλο ψέμα, αλλά για να μη χάνουμε χρόνο λέω: Καμιά απόλυση και στην επαρχία! Δείξτε τον κύριο που έλεγε θα υπάρξουν απολύσεις και δεν έβαλε το στοίχημα και δείξτε και εμένα που έβαλα το στοίχημα και απολύσεις ΜΗΔΕΝ! Η χώρα θα προχωρήσει παρά τη γκρίνια. Και εγώ ήρθα σήμερα εδώ, ημέρα που έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις γιατί εκεί στο Υπ. Υγείας, έχουν μαζευτεί οι λίγοι που επιμένουν στην γκρίνια. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε ότι η χώρα θα προχωρήσει μπροστά. Οι γκρινιάρηδες θα μείνουν πίσω.