Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην παρουσίαση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

29/01/2014
Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην παρουσίαση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην παρουσίαση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα στην επίσημη παρουσίαση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι:

«κα Βαρδινογιάννη θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή πρόσκληση. Με τις θεραπείες που δίνετε σε πολλά παιδιά, τρόπον τινά θεραπεύετε και τη χώρα από αυτή την εικόνα της συνεχούς μιζέριας που μας αρέσει να βγάζουμε προς τα έξω, ότι δηλαδή δεν είναι όλα μαύρα αλλά υπάρχουν και πράγματα φωτεινά τα οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε ως παράδειγμα. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι εξαιρετική. Εγώ τυγχάνει να είμαι εθελοντής-δότης εδώ και πολλά χρόνια.

Πιστεύω ότι έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τον ΕΟΜ, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω. Αμέσως μετά το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ακούτε στις ειδήσεις και κάνουν τόσο μεγάλη φασαρία, το επόμενο νομοσχέδιο θα έχει όλες τις ρυθμίσεις που μας έχει ζητήσει ο ΕΟΜ για το θέμα του εκσυγχρονισμού και του θεσμικού πλαισίου των μεταμοσχεύσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός.

Σωστά επισημαίνετε ότι δεν είναι θέμα ελλείμματος ευαισθησίας η εικόνα ότι η χώρα είναι πίσω αλλά είναι έλλειμμα ενημερώσεως και -αν θέλετε- εμπνεύσεως του κόσμου για το πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό το πράγμα. Και είναι δική μας ευθύνη να καταφέρουμε να το κάνουμε σαφές σε όλους. Γιατί οι Έλληνες ως λαός είμαστε λαός που δίνει, αν πειστεί ότι αυτό που κάνει είναι σπουδαίο και είναι για το καλό.

Η σημερινή Πρωτοβουλία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, είναι πραγματικά κάτι που έλειπε. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο -και παιδιά και ενήλικες. Το Υπουργείο Υγείας είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με ό,τι μας ζητηθεί, για να είναι -όσο γίνεται- πιο επιτυχημένη.

Και θέλω επί τη ευκαιρία, μια και αναφερθήκατε προηγουμένως στις συνεργασίες που έχετε εγκαινιάσει με διάφορες χώρες του πλανήτη για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, γνώσεων και ένωσης δυνάμεων, ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, να συγχαρώ για αυτό και τον Διοικητή. Άλλωστε στην πρόσφατη διαδικασία αλλαγής των διοικήσεων κρατήσαμε τον κ. Διοικητή εδώ, γιατί θεωρούμε ότι κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και τον ενθαρρύνουμε να συνεχίσει αυτή τη δουλειά, να την κάνει ακόμα περισσότερο.

Κατά συνέπεια, παρόλο που η σημερινή ημέρα είναι πολύ δύσκολη, ήθελα να ήμουν παρών εδώ γιατί θέλω να είναι σαφές ότι το Υπουργείο Υγείας, η ελληνική Πολιτεία, ο Πρωθυπουργός, που είναι απολύτως ενήμερος, είμαστε απολύτως μαζί σας σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θερμά συγχαρητήρια και ό,τι χρειαστείτε, μη διστάσετε».