Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Υγείας, κ. Stefan Kapferer στην Αθήνα

16/02/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού Υγείας κ. Stefan Kapferer στην Αθήνα»

«Δήλωση προθέσεων» υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης και ο Γερμανός ομόλογος του, κ. Stefan Kapferer. Η δήλωση αφορά στη συνεργασία των δύο Υπουργείων σε θέματα Διοίκησης Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, προμήθειες νοσοκομειακού υλικού, τιμολόγηση φαρμάκων, ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, επείγουσας ιατρικής, συνεργασίας σε θέματα ογκολογίας.

Η υλοποίηση συνεργασίας ξεκινά άμεσα, την Πέμπτη 17-02-2011 με την υπογραφή Προγράμματος Συνεργασίας των Νοσοκομείων Ιωαννίνων-Marburg για την κλινική και επιστημονική συνεργασία των Ουρολογικών Κλινικών των δύο νοσοκομείων με τη μετάβαση Ελλήνων γιατρών στη Γερμανία για μετεκπαίδευση και παρακολούθηση επεμβάσεων τον προσεχή Απρίλιο και την επίσκεψη Γερμανών γιατρών στην Ελλάδα για την παράδοση μαθημάτων χειρουργικής, οργάνωσης χειρουργικών επεμβάσεων και θεμάτων διαχείρισης ασθενών.

Επιμέρους ζητήματα αφορούν στην ανταλλαγή πείρας σχετικά με την οργάνωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας, την επιδημιολογική επιτήρηση, με ανταλλαγή ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα αντιμικροβιακής αντοχής και ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τον εμβολιασμό του πληθυσμού συμπεριλαμβανομένης της εμβολιαστικής κάλυψης και συστήματος μητρώου εμβολιασμών.