Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, σε ψυχιατρικές δομές στα Τρίκαλα.

22/08/2014
Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, σε ψυχιατρικές δομές στα Τρίκαλα.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Παρασκευή, 22.8.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε χθες, επίσκεψη εργασίας, στο 6ο Οικοτροφείο Ψυχογηριατρικών Ασθενών στα Τρίκαλα και στην Κινητή Μονάδα Τρικάλων .

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα λειτουργίας και δράσης των δύο μονάδων από τον πρόεδρο του Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. (Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης Αποκατάστασης), καθηγητή Δημήτρη Κανδύλη και τον υπεύθυνο της κινητής μονάδας Δημήτρη Χόνδρο. Ξεναγήθηκε από τους υπευθύνους στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το σπουδαίο επιστημονικό έργο που παράγουν προς όφελος ολόκληρης της περιοχής.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο Οικοτροφείο και στη δράση της κινητής μονάδας, στα πλαίσια του τομέα της Ψυχικής Υγείας. Κατά την επίσκεψή της η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρθηκε στην τομεοποίηση που προβλέπει ο νέος νόμος για την Υγεία που ψηφίστηκε, ο οποίος θα δώσει μεγαλύτερη δυναμική σε δράσεις πρόληψης στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Επίσης, τόνισε πως αυτό που απαιτείται είναι κυρίως η αλλαγή νοοτροπίας και συμφωνήθηκε η προετοιμασία, από τους υπευθύνους της κινητής μονάδας, ενός σχεδίου ώστε να επιτευχθεί η κοινωνική ενσωμάτωση των ψυχικώς πασχόντων με δράσεις και πρωτοβουλίες που δεν θα τους αποκλείουν αλλά θα τους ενσωματώνουν στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως επισήμανε η Υφυπουργός, στόχος της είναι η δημιουργία περισσότερων ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. (Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης) στη χώρα, στους οποίους απασχολούνται πρώην λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και δεσμεύτηκε να εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία ενός στα Τρίκαλα μόλις κατατεθεί ολοκληρωμένος ο σχετικός φάκελος. Επίσης, αναφέρθηκε και στη δυνατότητα εγκατάστασης μιας κινητής μονάδας και στη Λάρισα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της περιοχής.

Η Υφυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή της, με συνάντηση με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των δομών που επισκέφτηκε στα Τρίκαλα και ενημερώθηκε και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εργασία τους.