Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Απόφαση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, για την εγκριση σκοπιμότητας επιχορήγησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

22/08/2014
Απόφαση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, για την εγκριση σκοπιμότητας επιχορήγησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Παρασκευή, 22.8.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση σκοπιμότητας επιχορήγησης Νοσοκομείων για κάλυψη μέρους δαπανών περίθαλψης οικονομικά αδυνάτων – ανασφαλίστων ατόμων.


Με την υπ’ αριθμόν Υ5α/ Γ.Π. 64770 απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου εγκρίθηκε, η σκοπιμότητα επιχορήγησης των εξής Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων: Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δρομοκαΐτειο, Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το συνολικό ποσό της κατανομής, το οποίο θα προέρθει από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, ανέρχεται στα 450.000,00 €.

Σκοπός της απόφασης είναι να υπηρετηθεί το υπέρτατο αγαθό, το οποίο είναι η απόλυτη προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την επιβάρυνση των παραπάνω Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων από την παροχή υπηρεσιών σε οικονομικά αδύνατους – ανασφάλιστους ασθενείς, τηρουμένου του θεσμικού πλαισίου και όλων των νόμιμων διαδικασιών.

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση.