Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εγκαινίασε την Γναθοχειρουργική κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

18/09/2014
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εγκαινίασε την Γναθοχειρουργική κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Γραφείο Τύπου

Αναπληρωτή Υπουργού

Πέμπτη 18/09/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παρέστη στην παράδοση της ανακαινισμένης Γναθοχειρουργικής κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμονας».

Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και περιλαμβάνει την κτιριακή υποδομή, καθώς επίσης πλήρη και τελευταίας τεχνολογίας Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στον χώρο της κλινικής τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, ενώ επίσης παρέστησαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, οι Βουλευτές κ. Π. Μελάς και Α. Νεράντζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Β. Κοντοζαμάνης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Α. Παπαρούπας, οι Υποδιοικητές κ. Χ. Πλάτσης και Π. Αλεβίζος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Ανεμοδουρά, η Διοίκηση του Νοσοκομείου υπό τον Διοικητή κ. Κ. Πεταλά, διοικήσεις άλλων Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, οι Διευθυντές όλων των ιατρικών τμημάτων του Κρατικού Νοσοκομείου, καθώς και σύσσωμο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Στα εγκαίνια έδωσε το «παρών» και χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», κ. Β. Κασκαρέλης, ο οποίος εξήγησε εν συντομία το σκεπτικό του ιδρύματος σχετικά με τις χορηγίες και στις 2.000 δράσεις που συμβάλλει αυτή τη στιγμή.

O κ. Γρηγοράκος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» γιατί στις δύσκολες αυτές μέρες συμβάλλει ουσιαστικά στην ανακούφιση των Ελλήνων Πολιτών με τις δράσεις και τις χορηγίες του. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας χορηγίας είναι και η Γναθοχειρουργική κλινική που εγκαινιάζεται σήμερα στο Κρατικό Νίκαιας.

Γνωρίζω το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται σε αυτό το νοσοκομείο. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θέλουν να ενισχύσουν τον χώρο της Υγείας.

Είμαι σε θέση να σας αναγγείλω ότι στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπεται η πρόσληψη 1.500 γιατρών, 2.500 νοσηλευτών και υγειονομικών. Επίσης, από τις 800 θέσεις που είχαμε ζητήσει για επικουρικούς γιατρούς, εγκρίθηκαν 498 θέσεις. Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι θέμα ημερών να υπογραφούν ακόμη 302 θέσεις επικουρικών γιατρών προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στα κρατικά νοσοκομεία.

Το δεύτερο για το οποίο θα ήθελα να σας ενημερώσω είναι πως με τροπολογία που καταθέσαμε, ήδη επιταχύνουμε τις κρίσεις των Συντονιστών Διευθυντών στα νοσοκομεία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου γιατί ξέρω ότι εδώ εργάζεται με το σώμα του αλλά και την ψυχή του, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ελπίζω –κλείνοντας- το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» όπως και άλλα κοινωφελή Ιδρύματα να συνεχίσουν να συμβάλλουν, ώστε να βοηθούν στην ανακούφιση της κοινωνίας, που το έχει πραγματικά ανάγκη σε αυτή την δύσκολη περίοδο»