Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Χορήγηση από την Υφυπουργό Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, άδειας λειτουργίας Οικοτροφείων στη Λυκόβρυση Αττικής και στη Θέρμη.

23/09/2014
Χορήγηση από την Υφυπουργό Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, άδειας λειτουργίας Οικοτροφείων στη Λυκόβρυση Αττικής και στη Θέρμη.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Τρίτη 23.09.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορήγηση άδειας λειτουργίας Οικοτροφείων στη Λυκόβρυση Αττικής και στη Θέρμη (Θεσσαλονίκη).

Με τις υπ’ αριθμόν Υ5β/Γ.Π./57762 και Υ5β/Γ.Π.49456, αποφάσεις της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου εγκρίθηκε, τηρουμένου του θεσμικού πλαισίου και όλων των νόμιμων διαδικασιών, η χορήγηση αδειών λειτουργίας στην Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) για το Οικοτροφείο στη Λυκόβρυση Αττικής, καθώς και στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών για το Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΡΟΗ» στο Δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Τα δυο Οικοτροφεία φιλοξενούν 15 άτομα το καθένα, με βαριά νοητική υστέρηση και συνοδές διαταραχές και προσφέρουν στους ασθενείς τους υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. Στόχος τους είναι, η σταδιακή βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων των ασθενών τους, η ελαχιστοποίηση των μειονεξιών τους, η μείωση του στίγματος, η αποϊδρυματοποίηση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, με έμφαση πάντα, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών.

Επισυνάπτονται οι σχετικές αποφάσεις