Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, σε εκδήλωση για την απελευθέρωση των Αθηνών.

12/10/2014
Παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, σε εκδήλωση για την απελευθέρωση των Αθηνών.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Κυριακή, 12.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, εκπροσώπησε σήμερα, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την απελευθέρωση των Αθηνών από τα στρατεύματα κατοχής, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Κατά την ομιλία της, η Υφυπουργός τόνισε ότι η σημερινή μέρα μας θυμίζει ότι τότε οι Έλληνες τα κατάφεραν. Κατάφεραν να αποτινάξουν τον Ζυγό, να αγωνιστούν και τελικά να νικήσουν το ναζισμό. Η αντίσταση των Ελλήνων αποτελεί διαχρονικά φάρο ελπίδας για ολόκληρη τη Δημοκρατική Ανθρωπότητα. Η Ελλάδα πάντα τα καταφέρνει. Όπως θα τα καταφέρει και σήμερα. Μετά από πολλές θυσίες ο ελληνικός λαός επέτυχε αυτό που η διεθνής κοινότητα θεωρούσε πριν λίγα χρόνια ακατόρθωτο. Η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο της ανάκαμψης βγαίνει από το μνημόνιο νωρίτερα κι από ό,τι προβλεπόταν.

Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ατομικά, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές και μικροπολιτικές τακτικές. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι ‘‘χειρολαβή ελπίδας’’, ως χώρα είναι η ενότητά μας, αλλά και η πίστη μας στους Θεσμούς, στη Δημοκρατία και στις πανανθρώπινες αξίες της Αλληλεγγύης και του Ουμανισμού.

Κατόπιν η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.