Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Συνάντηση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με γυναίκες ογκολόγους.

15/10/2014
Συνάντηση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με γυναίκες ογκολόγους.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Τετάρτη, 15.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υφυπ. Υγείας με τις γυναίκες ογκολόγους για την εκστρατεία ενημέρωσης των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με εκπροσώπους από το δίκτυο “Γυναίκες στην Ογκολογία” και συγκεκριμένα με τις ογκολόγους Ελένη Γαλάνη, Ελένη Λινάρδου και Αμάντα Ψυρρή.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η σύσταση Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, για την υγεία της γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής. Όπως επισημάνθηκε, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των γυναικών, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματική από τη γυναίκα γιατρό προς τη γυναίκα ασθενή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και τους Διοικητές των νοσοκομείων, σχετικά με την πρόληψη της υγείας των γυναικών κατά του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, προκειμένου οι γυναίκες ογκολόγοι να συνδράμουν στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου κοινού.