Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Έγκριση από την Υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, χορήγησης άδειας λειτουργίας Κέντρου Ημέρας για τη νόσο Αλτσχάϊμερ.

15/10/2014
Έγκριση από την Υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, χορήγησης άδειας λειτουργίας Κέντρου Ημέρας για τη νόσο Αλτσχάϊμερ.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Τετάρτη, 15.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας Κέντρου Ημέρας της «Ψυχογηριατρικής Εταιρείας ‘’Ο Νέστωρ’’ για την αντιμετώπιση προβλημάτων της νόσου Αλτσχάϊμερ

Με την υπ’ αριθμόν Υ5β /Γ.Π.89862/13 απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου εγκρίθηκε, τηρουμένου του θεσμικού πλαισίου και όλων των νόμιμων διαδικασιών, η χορήγηση άδειας λειτουργίας Κέντρου Ημέρας για την αντιμετώπιση προβλημάτων της νόσου Αλτσχάϊμερ της «Ψυχογηριατρικής Εταιρείας ‘’Ο Νέστωρ’’» στην Αττική.

Το Κέντρο απευθύνεται σε ενήλικες με προβλήματα της νόσου Αλτσχάϊμερ και έχει ως στόχο την παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από άνοια, την απασχόλησή τους σε διάφορες δραστηριότητες, την κοινωνικοποίησή τους και την επίλυση των ιατρικών, ψυχολογικών, κοινωνικών ασφαλιστικών και νομικών τους προβλημάτων.

Επίσης, ανάμεσα στους στόχους του Κέντρου Ημέρας είναι η επικοινωνία με τις οικογένειες των ασθενών, η ψυχολογική βοήθεια προς αυτές και προς τους φροντιστές των ασθενών, η ενημέρωσή τους για τη νόσο και η εκπαίδευσή τους στην αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων, καθώς και ο προσανατολισμός τους στη δρομολόγηση των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων στέγασης.