Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Υπουργείο.

27/10/2014
Χαιρετισμός της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Υπουργείο.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Δευτέρα, 27.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μιλώντας σήμερα, στους εργαζομένους του Υπουργείου Υγείας, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Υφυπουργός σημείωσε πως, όπως οι αγωνιστές του ’40 είπαν όχι απέναντι στα τανκς του φασισμού και του ναζισμού και υπερασπίστηκαν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξία, έτσι και σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρο το ‘ΌΧΙ’ μας απέναντι στα φαινόμενα αναβίωσης του φασισμού και του ναζισμού. Όπως επεσήμανε, στη Δημοκρατία χωρούν όλες οι απόψεις, υπάρχουν όμως οι θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν ως ισχυρό όπλο και αναχαιτίζουν τις επιθέσεις εναντίον της. Το να ασπαζόμαστε σήμερα απόψεις όσων επιτίθενται στη Δημοκρατία είναι σαν να ακυρώνουμε τον Αγώνα και τη Θυσία όλων εκείνων, οι οποίοι τότε, όρθωσαν ανάστημα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους απόψεις, την καταγωγή τους, το μορφωτικό τους επίπεδο, έχοντας ένα και μόνο κοινό σημείο αναφοράς: την προστασία της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Τέλος η Υφυπουργός Υγείας τόνισε πως προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πατρίδα όσοι εστιάζουν την κριτική τους σε βάρος των εθνικών επετείων, καθώς, όπως είπε, η τήρησή τους, δεν έχει να κάνει με την ‘τελετή’ αυτή καθ’ αυτή, αλλά με την αναβίωση ενός ισχυρού συμβολισμού Άρνησης απέναντι στα φαινόμενα φασισμού και την επικαιροποίηση του ‘ΌΧΙ’ κάθε χρόνο.