Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024

Έναρξη 12ου Πανελλήνιου Διαβητολογικού Συνεδρίου

18/03/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 16.3.2011 ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης παραβρέθηκε και κήρυξε την επίσημη έναρξη του 12ου Πανελλήνιου Διαβητολογικού Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στο πλαίσιο της έναρξης έγινε η επίσημη αγόρευση ως επιτίμων μελών των καθηγητών, κ. Ι. Αλιβιζάτου και κ. Φ Παυλάτου. Ο Υφυπουργός παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Ι.Αλιβιζάτο που υπήρξε ένα από ιδρυτικά μέλη της Διαβητολογικής Εταιρείας πριν από 36 χρόνια, αλλά και από τους πρωτεργάτες του Διαβήτη στην Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός και με την ιδιότητά του ως Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στο Διαβήτη, αναφέρθηκε στο ρόλο της επιστημονικής κοινότητας στην πρόληψη, αλλά και τη θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος αποτελεί ένα μεταβολικό νόσημα που όπως συμβαίνει παγκοσμίως, έτσι και στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις, κυρίως λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής και διατροφής, αλλά και της παράλληλης αύξησης της παχυσαρκίας. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου και στο Νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή, με στόχο τόσο την ενίσχυση του ρόλου του γιατρού, όσο και την ενοποίηση των βασικών Ταμείων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.