Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας, "Ο Άγιος Παντελεημων" στο Λαγκαδα Θεσσαλονίκης

18/03/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, κ. Γιώργος Κατριβάνος επισκεφτήκαν χθες, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Άγιος Παντελεήμων» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται για προστασία περισσότερα από 300 άτομα, 18 ετών και άνω. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να αλλάξουν την κατάσταση και από δραματική για τους άνθρωπος που ζουν εκεί, να την κάνουν ανθρώπινη. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι πρέπει να γίνει πολλή δουλειά. Αλλά αξιοσημείωτο είναι, πως μέσα σε 8 μήνες ασθενείς με ψυχικά νοσήματα, αντί να δένονται για να αποφευχθούν αυτοτραυματισμοί και ατυχήματα να ετοιμάζονται, να κάνουν παρέλαση την 25η Μαρτίου!!!

Ο «Άγιος Παντελεήμονας» έχει φυσικά ανάγκη από ενίσχυση. Το προσωπικό, χωρισμένο σε τρεις 8ωρες βάρδιες ημερήσιως των 30 περίπου ατόμων δίνει μια άνιση μάχη με τα καθημερινά προβλήματα. Εντός των ημερών θα αναλάβουν εργασία 3 νέοι νοσηλευτές, ενώ δεσμεύομαι ότι από τις προσλήψεις το έτος 2011 σε νοσηλευτικό προσωπικό, θα καλυφθούν οριστικά οι ελλείψεις του ιδρύματος.

Συγχαρητήρια και πάλι στη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος.»