Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συνάντηση της Υφυπ. Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοι.Σ.Π.Ε.).

10/11/2014
Συνάντηση της Υφυπ. Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοι.Σ.Π.Ε.).

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Δευτέρα, 10.11.2014

Συνάντηση Υφυπ. Υγείας με Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοι.Σ.Π.Ε.)

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, είχε, σήμερα, συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοι.Σ.Π.Ε.) και ειδικότερα, με την Πρόεδρο, Αθηνά Φραγκούλη και τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας Σωτήρη Κουπίδη και Παναγιώτη Δανηλάκη. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, η προϊσταμένη της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Καμμένου και η προϊσταμένη του Τμήματος εξωνοσοκομειακής προστασίας του Υπουργείου, Δήμητρα Σιακωτού.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και στην εφαρμογή του άρθρου 18 του Προεδρικού Διατάγματος 60/2007, σχετικά με την ανάθεση προμηθειών ή υπηρεσιών σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.).

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Συνεταιρισμών για τις πολιτικές του Υπουργείου για την θεσμική, οικονομική και επιχειρησιακή ενίσχυση των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.). Όπως σημείωσε, για το θέμα, η ίδια πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, ζητώντας την ενίσχυση των Κοι.Σ.Π.Ε. και μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ζητώντας να συμβάλλει και ο ίδιος προς τον σκοπό αυτό.

Ενημέρωσε επίσης, πως με την υπ’ αριθμόν Υ5α,β /Γ.Π. οικ. 81719 επιστολή της, προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα νοσοκομεία της χώρας ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα σε υπηρεσίες που παρέχονται από Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης, κάτι το οποίο προτίθεται να κάνει και προς τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε, ότι χρειάζεται η πολιτική στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ως απαραίτητο «εργαλείο» της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, και η ανάδειξη της διττής ιδιότητάς τους ως κοινωνικές επιχειρήσεις αλλά και ως μονάδες ψυχικής υγείας.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση, και μετά από επικοινωνία με της αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, βρέθηκε ο χώρος εγκατάστασης της Ομοσπονδίας, σε κτίριο του Υπουργείου Υγείας, επί της οδού Μακεδονίας.