Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Διμερής συνεργασία των Υπουργών Υγείας Ελλάδας και Βουλγαρίας.

18/03/2011

Γραφείο Τύπου

210 - 52.05.290-1

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η διμερής συνεργασία των υπουργών Υγείας Ελλάδος και Βουλγαρίας.

Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να θέσουν στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο στο άτυπο που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στη Βουδαπέστη, όσο και στο τακτικό του Μαΐου στις Βρυξέλες, την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα, αλλά και η Βουλγαρία που σε λίγες μέρες γίνεται μέλος της συνθήκης του Schengen, σε σχέση με τα προβλήματα υγείας που θέτει η παράνομη μετανάστευση στον Έβρο.

Στις αποφάσεις που έλαβαν οι δυο υπουργοί, συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ. με το αντίστοιχο κέντρο της Βουλγαρίας, ειδικότερα για το ζήτημα των κουνουπιών και των ασθενειών που ορισμένες φορές προκαλούνται από αυτά. Η συνεργασία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, βάσει της εμπειρίας από τον θανατηφόρο ιό του Νείλου που είχαμε το καλοκαίρι.

Σήμερα, οι υπουργοί Υγείας των δύο χωρών θα επισκεφτούν σημεία, όπου συγκεντρώνονται παράνομοι μετανάστες στο Νομό Έβρου.

Τέλος, στις 18:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον Έλληνα υπουργό, στην οποία θα αποσταλεί μήνυμα προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., ότι το σύστημα θωράκισης της δημόσιας Υγείας από την παράνομη μετανάστευση θα πρέπει να αφόρα την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, και όχι μόνο την Ελλάδα και σε λίγους μήνες τη Βουλγαρία.