Χαιρετισμός της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου σε εκδήλωση για τον Διαβήτη.
16/11/2014
Γραφείο Τύπου Υφυπουργού
Κυριακή, 16.11.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, απηύθυνε, την Παρασκευή, χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, στο ξενοδοχείο TITANIA, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.
Στον χαιρετισμό της, η Υφυπουργός, αναφέρθηκε στη νόσο που οδηγεί στο θάνατο 7.000.000 περίπου άτομα κάθε χρόνο και είναι υπεύθυνη για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων σοβαρών επιπλοκών και ανέπτυξε τους παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση του Διαβήτη. Παράλληλα, μεγάλη έμφαση έδωσε στις δράσεις που έχει αναπτύξει και προωθεί το Υπουργείο Υγείας μέσω του αρμόδιου εποπτευόμενου φορέα, του Εθνικού Κέντρου για την Έρευνα Πρόληψη και Θεραπεία του Σακχαρώδους Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), προκειμένου να ενταθεί η επιστημονική έρευνα γύρω από τα θέματα του Διαβήτη, να προωθηθούν οι δράσεις πρόληψης και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η νόσος και οι επιπλοκές που προκαλεί.
Η Κατερίνα Παπακώστα, τόνισε πως το Υπουργείο Υγείας, έχει συστήσει σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, Διαβητολογικά Κέντρα και Διαβητολογικά Ιατρεία, στελεχωμένα με εξειδικευμένους ιατρούς, με στόχο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την παροχή της κατάλληλης φροντίδας προς τα διαβητικά άτομα και σημείωσε πως, ως αρμόδια Υφυπουργός, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του παιδικού διαβήτη με μια συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και του ΕΚΕΔΙ.
Κλείνοντας την ομιλία της, η υφυπουργός Υγείας, τόνισε πως ένας συνδυασμός σωστού τρόπου διατροφής, σωματικής άσκησης και εκπαίδευσης γύρω από την πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.
Στην εκδήλωση αυτή, η Κατερίνα Παπακώστα, σήμανε την έναρξη της φωταγώγησης με μπλε χρώμα, το διεθνές έμβλημα του διαβήτη, των κτιρίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Ακαδημίας επί της οδού Πανεπιστημίου, για να τονιστεί η επιστημονική διάσταση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη και η αξία της πρόληψης και ρύθμισής του.





