Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Συμμετοχή της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, σε Ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό στο Θριάσιο και συνάντηση με φοιτητές στο ΨΝΑ.

27/11/2014
Συμμετοχή της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, σε Ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό στο Θριάσιο και συνάντηση με φοιτητές στο ΨΝΑ.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Πέμπτη, 27.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή Υφυπουργού σε Ημερίδα για το Μητρικό Θηλασμό στο Θριάσιο και συνάντηση με φοιτητές στο ΨΝΑ.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, παρευρέθηκε χθες και απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού «Αλκυόνη» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με θέμα: «O Μητρικός Θηλασμός στην πράξη».

Κατά τον χαιρετισμό της η Υφυπουργός μίλησε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στη δημόσια υγεία, καθώς και για το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρόκειται να φέρει σύντομα το Υπουργείο Υγείας για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού και την περιγεννητική φροντίδα. Όπως επεσήμανε, ο Μητρικός Θηλασμός αποτελεί δικαίωμα του ανθρώπου, ενώ η προαγωγή του αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση για την Δημόσια Υγεία και την πρόληψη.

Εν συνεχεία η Υφυπουργός μετέβη το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, όπου συνάντησε και μίλησε με ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο νοσοκομείο. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι προτεραιότητα στην υλοποίησή της, είναι ο άνθρωπος και η ανθρώπινη αξία. Επεσήμανε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων και ιδίως η αποστιγματοποίηση των ασθενών. Υπογράμμισε πως οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι οι ψυχικά ασθενείς έχουν δικαιώματα, όπως η ισότητα και η εξάλειψη των διακρίσεων, το απαραβίαστο της προσωπικής ζωής, η αυτονομία, η σωματική ακεραιότητα, το δικαίωμα πληροφόρησης και συμμετοχής, η ανεξιθρησκία, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης κίνησης και πρέπει να γίνονται σεβαστά. Τέλος, η Υφυπουργός δέχτηκε ερωτήσεις από τους φοιτητές για τα θέματα ψυχικής υγείας, στα οποία απάντησε με προθυμία.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες.