Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Συνάντηση της Υφ. Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας.

28/11/2014
Συνάντηση της Υφ. Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Παρασκευή, 28.11.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υφ. Υγείας με Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για δημιουργία Σταθμού Μητρικού Θηλασμού στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα, στον νομό Ηλείας, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κότζα, και τον Αντιδήμαρχο, Πέτρο Γιαννακόπουλο, για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε η ενίσχυση και προώθηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ως πυλώνα για την παροχή ισότιμων υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, ασφαλιστική του κατάσταση και τον τόπο διαμονής τους.

Επιπλέον, η Υφυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό και συμφωνήθηκε από κοινού, η δημιουργία Σταθμού Μητρικού Θηλασμού στον Αρχαιολογικο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως υπογράμμισε, κάτι τέτοιο όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τις χιλιάδες οικογένειες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά θα ωφελήσει και την εικόνα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού για οικογενειακές διακοπές, κατατάσσοντάς τη ανάμεσα στις χώρες με την περισσότερο σύγχρονη νομοθεσία για τον μητρικό θηλασμό και την περιγεννητική αγωγή.