Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Συνάντηση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, για μονάδα ΟΚΑΝΑ στο Γ.Ν. Δράμας.

11/12/2014
Συνάντηση της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, για μονάδα ΟΚΑΝΑ στο Γ.Ν. Δράμας.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Πέμπτη, 11.12.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση για νέα θεραπευτική μονάδα ΟΚΑΝΑ στο Γ.Ν. Δράμας.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, με τον βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη, τον αντιπρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Γεώργιο Μαριδάκη, και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, Δημήτρη Παπαθεοδωρόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της στελέχωσης της νέας θεραπευτικής μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Γ.Ν. Δράμας.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών στελέχωσης της μονάδας με ψυχίατρο, θεραπευτή και νοσηλευτή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που σήμερα καλύπτονται από το δυναμικό του Νοσοκομείου Δράμας. Η Υφυπουργός, τόνισε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, μέχρι να δοθεί οριστική λύση με προσλήψεις στις αντίστοιχες ειδικότητες.

Η νέα αυτή μονάδα του ΟΚΑΝΑ εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε προς χρήση λίγες ημέρες πριν και θα εξυπηρετεί τους εξαρτημένους του Νομού Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, κοντά στον τόπο κατοικίας τους πλέον και χωρίς αναμονή για ένταξη σε προγράμματα, οι οποίοι μέχρι σήμερα απευθύνονται στις αντίστοιχες μονάδες της Θεσσαλονίκης και των άλλων νομών της Βορείου Ελλάδας με σοβαρές επιπτώσεις και στην πορεία της απεξάρτησής τους.