Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας.

07/01/2015
Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού

Τετάρτη, 7.1.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Υφ. Υγείας Κ. Παπακώστα στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας.

Η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Καλλιθέας. Την Υφυπουργό συνόδευσαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος για θέματα υγείας του Δήμου, Άννα Πάσχου και η Προϊσταμένη του Τμήματος μεταδοτικών και μη μεταδοτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα.

Κατά τη συνάντηση, διερευνήθηκε η δυνατότητα της δημιουργίας ενός Σταθμού Μητρικού Θηλασμού στα Πολυϊατρεία της Καλλιθέας, σύμφωνα με τον νόμο 4316/14 που αφορά στην προαγωγή και την ανάπτυξη του μητρικού θηλασμού και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με εισήγηση της Υφυπουργού.

Η Υφυπουργός συζήτησε επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί στα δημοτικά ιατρεία η δυνατότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, κατόπιν δεσμευτικών ρυθμίσεων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που θα ανακούφιζε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού του Δήμου.

Η Κατερίνα Παπακώστα ξεναγήθηκε στους χώρους των πολυϊατρείων, συζήτησε με το προσωπικό και το κοινό που βρισκόταν στο κτίριο και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά.