Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας 15-2-2015

16/02/2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Αθήνα, 15.02.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας. Τιμώντας τη ημέρα αυτή, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι λειτουργοί υγείας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ’ δηλώνουμε απερίφραστα με το καθημερινό μας έργο τη διαρκή και αμέριστη συμπαράστασή μας στα παιδιά, στους εφήβους και τις οικογένειές τους, που αγωνίζονται να νικήσουν τον καρκίνο. Στο δύσκολο αυτό αγώνα τους είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι. Χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους, καμαρώνουμε με την εξέλιξή τους αλλά και συμπάσχουμε μαζί τους σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα’, όπου αντιμετωπίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών της Ελληνικής επικράτειας, η προσπάθεια για παροχή της καλύτερης δυνατής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους παιδιατρικούς ασθενείς μας με καρκίνο στη χώρα είναι συνεχής. Πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη συνεργατικής προσέγγισης, πολυδιάστατης αντιμετώπισης, συνεχούς αναβάθμισης και διαρκούς ενημέρωσης. Ολα τα παραπανω συνιστούν βασικούς πυλώνες της συνεργασίας μεταξύ του νοσοκομείου μας και του Υπουργείου Υγείας. Ειμαστε βέβαιοι οτι μεσα απο τον σχεδιασμό και την ανάληψη κοινών δράσεων, θα αποτελέσουμε τους συνδιαμορφωτες πρωτοπορων εξελίξεων στο χώρο της Υγείας. Επίσης η συνεργασία του Νοσοκομείου με κέντρα αριστείας του εξωτερικού μας βοηθά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Όλοι μας είμαστε εδώ για να κρατήσουμε το χέρι και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε κάθε παιδί που δοκιμάζεται, σε κάθε έφηβο που πάσχει και σε κάθε γονέα που πονά.

Εκ της Διοικήσεως