Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την βράβευση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Στελεχών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας Νοσοκομείων στην Προεδρία της Δημοκρατίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, 14-06-2015

14/06/2015

Γραφείο Τύπου

Υπουργού Υγείας

Αθήνα 14 Ιουνίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ, 14.6.2015

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι,

Είναι πραγματικά από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μου, να βρίσκομαι σε συναντήσεις που έχουν να κάνουν με την αξία και την αυταξία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Και αυτό γιατί οι εθελοντές αιμοδότες αποτελούν τους αληθινούς κοινωνικούς καταλύτες, σε μια εποχή που το υπερτροφικό εγώ το οποίο κυριαρχεί, επιχειρεί να καταστρέψει κάθε έννοια αλληλεγγύης, να καταστήσει τον άνθρωπο ένα μοναχικό άτομο το οποίο νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στον συνάνθρωπό του.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας , με την σημερινή πρωτοβουλία της , ανοίγει ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο.

Ένα μέτωπο μέσω του οποίου χρειάζεται να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε λειτουργίες, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ανώτερες αξίες του ανθρώπου.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Ως Υπουργείο Υγείας πιστεύουμε και υποστηρίζουμε ότι ζητήματα όπως είναι αυτά της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων σώματος και πολλών άλλων σχετικών θεμάτων που άπτονται της υγείας, του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου, δεν προσφέρονται για προσωπικές, πολιτικές, ιδεολογικές και κομματικές διαφορές αλλά αντίθετα πρέπει να ενώνουν τους Έλληνες αλλά και όλους τους πολίτες του κόσμου.

Ως εκ τούτου, είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η προσωπική σας συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια και πρωτοβουλία του Υπουργείου, θα αποδειχθεί χρήσιμη, κρίσιμη και καθοριστική.

Θέλω λοιπόν να συγχαρώ κι εγώ όλους όσους έχω και νιώθω μπροστά μου .

Τους ανθρώπους που με το αίμα τους ενσαρκώνουν την έννοια της αλληλεγγύης, εκπέμποντας παράλληλα ότι πιο άξιο με την δράση και την στάση ζωής τους.

Με αυτές τις σκέψεις επιθυμώ για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση να παρευρίσκομαι σήμερα εδώ και βεβαίως όλους εσάς που χωρίς κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο το αίσθημα αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, προσφέρετε το αίμα σας το οποίο αποτελεί κινητήρια δύναμη της ζωής.

Σας ευχαριστώ