Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Βίλνιους-Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας 15-09-2015

15/09/2015



Γραφείο Τύπου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας


Αθήνα,15-09-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 65η Σύνοδο της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Περιοχής συναντήθηκε με την Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Επιστημών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας Dr Natalja Istomina στις 15/9/2015 στο Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών στο Βίλνιους. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Dr. Rita Sketerskiene, Γενική Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Λιθουανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Λιθουανίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε το πρόγραμμα δράσεων Δημόσιας Υγείας που πραγματοποιείται στο εκπαιδευτικό σύστημα της Λιθουανίας και η συνεργασία των δυο εμπλεκομένων Υπουργείων με στόχο τη λειτουργία του δικτύου Δημόσιας Υγείας στο επίπεδο της σχολικής κοινότητας και την ενίσχυση του Τομέα Σχολικής Υγείας.
Από πλευράς Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας τονίστηκε η ανάγκη παρουσίας δράσεων Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο σχολικής κοινότητας και στη χώρα μας με στόχο την αγωγή υγείας την πρόληψη ασθενειών και την προαγωγή συμπεριφορών υγείας στο μαθητικό πληθυσμό. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης για ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος Δημόσιας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας .

Συμφωνήθηκε η συνέχιση της επικοινωνίας μεταξύ των δυο πλευρών και η ανάπτυξη συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.