Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Συνάντηση ΓΓΔΥ με τον Πρέσβη της Δανίας

11/12/2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 11/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 10/12/2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Πρέσβη της Δανίας κου Michael Braad, στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Ι. Μπασκόζο. Από την μεριά του κου Πρέσβη, ζητήθηκε η συμβολή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας στην προσπάθεια καταπολέμησης του Διαβήτη, ως θέμα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

Ζητήθηκε επίσης, η συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κου Ι. Μπασκόζου στο συνέδριο συνάντησης Δανών και Ελλήνων επιστημόνων για το Διαβήτη, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 2016.

Από πλευράς κου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του κου Πρέσβη και επίσης τέθηκαν οι προτεραιότητες και οι δυσκολίες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην υγεία, με έμφαση στον τομέα της δημόσιας και της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας.

Ζητήθηκε επίσης, η ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξη της Δανίας στη διαχείριση της ανθρωπιστικής – προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ τονίστηκε η ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος. Συζητήθηκαν επιπλέον, θέματα αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας υγείας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης υγείας.