Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Ασφάλιση Εργαζομένων ΕΚΑΒ

28/12/2015
Ασφάλιση Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα. 28 Δεκεμβρίου 2015

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύνονται χρονίζοντα προβλήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ (επαναφορά χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα, εξαίρεση των μετακινήσεων εκτός έδρας από τις περικοπές, αποζημίωση για την προμήθεια στολής, ασφάλιση του προσωπικού κ.α.).

Ταυτόχρονα, ξεκινάει άμεσα τις επομενες ημέρες η τοποθέτηση των 186 διασωστών-πληρωμάτων για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τέλος, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, αυξήθηκαν σημαντικά τα κονδύλια για της εφημερίες των ιατρών του ΕΚΑΒ και τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού για το 2016, με στόχο την πλήρη κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις οι οποίες αποτελούν και δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ, θα διευθετηθούν με την ψήφιση του Νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του επόμενου μήνα. Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ασφάλιση του προσωπικού η οποία λήγει στις 31/12/2015, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναλαμβάνει την ευθύνη και δεσμεύεται ότι αν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβήσει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου παραστεί ανάγκη, δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος ακάλυπτος.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων που όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις αντίξοες συνθήκες, κρατούν όρθιο το σύστημα βάζοντας πάνω απ’ όλα την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν την ωριμότητα αφενός να εκτιμήσουν τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα του ΕΚΑΒ και αφετέρου να κατανοήσουν τις αντικειμενικές δυσκολίες και καθυστερήσεις που προκύπτουν στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του νομοθετικού έργου της Βουλής.