Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

ΕΚΕΠΥ.: Σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων για τους πρόσφυγες

02/03/2016
ΕΚΕΠΥ.: Σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων για τους πρόσφυγες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 2 Μαρτίου 2016

ΕΚΕΠΥ.: Σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων για την πληρέστερη κάλυψη των Υγειονομικών αναγκών των προσφύγων.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας κου Α. Ξανθού, και στα πλαίσια της ευθύνης του ΕΚΕΠΥ για τον συντονισμό όλων των επιχειρησιακών δράσεων για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στα σημεία αθρόας συνάθροισης και άτυπων καταυλισμών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Μαρτίου 2016 επιχειρησιακή σύσκεψη στην οποία μετείχαν η Διοίκηση του ΕΚΕΠΥ και στελέχη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Δεδομένου ότι η επιχειρησιακή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων αποτελεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία, που είναι άρρηκτα δεμένη με τον μετασχηματισμό των ροών σε διαφορετικά σημεία ανά την χώρα, το ΕΚΕΠΥ θα είναι σε συνεχή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, Φορείς & Οργανώσεις έτσι ώστε με την 24ωρη παρακολούθηση των ροών και των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης κινητικότητας να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΕΠΥ με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κου Ι. Μπασκόζου, της 1η και 2η ΥΠΕ, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της ΑΕΜΥ, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πιστοποιημένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου) καθώς και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Σκοπός είναι η άμεση υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου του Υπουργείου Υγείας και ο συντονισμός των υγειονομικών δράσεων με τη σύμπραξη και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.