Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ανοικτή Διαβούλευση για τη διαμόρφωση Εθνικών Μητρώων Ασθενειών και Ασθενών

04/08/2016
Ανοικτή Διαβούλευση για τη διαμόρφωση Εθνικών Μητρώων Ασθενειών και Ασθενών

Δελτίο Τύπου


Γραφείο Γενικού Γραμματέα

Δημόσιας Υγείας

Αθήνα 04/08/2016

Θέμα «Πρόσκληση Ιατρικών Εταιρειών σε Ανοικτή Διαβούλευση για τη διαμόρφωση των Εθνικών Μητρώων Ασθενειών και Ασθενών της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης»

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ηλεκτρονικής υγείας, καλεί τις Ιατρικές Εταιρείες της χώρας μας, όπως συμμετάσχουν σε μια ανοικτή τράπεζα διαβούλευσης. Σκοπός της διαβούλευσης αυτής είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη εθνικών μητρώων ασθενών και νοσημάτων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Τη διαβούλευση θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και εκτός των Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών θα συμμετέχει και ο αρμόδιος φορέας ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Απώτερος σκοπός αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι η ενίσχυση του έργου των Επαγγελματιών Υγείας, της Δημόσιας Υγείας και της ενίσχυσης των διατιθέμενων υπηρεσιών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Υγείας στη χώρα μας.

Η πρώτη συνάντηση της ανοικτής τράπεζας διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19/09/2016 στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Υγείας, επί της οδού Αριστοτέλους 17, στην Αθήνα.

Καλείστε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου. Στην ηλεκτρονική αυτή δήλωση θα έχετε την ευκαιρία να δηλώσετε και τους εκπροσώπους σας οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη διαβούλευση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση πατώντας εδώ.*

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας

Ιωάννης Μπασκόζος

* Η εγγραφή σας προϋποθέτει τη χρήση λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας gmail.