Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Γ.Ν. Γρεβενών Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

29/11/2016
Γ.Ν. Γρεβενών Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ της 28.11.2016 με τίτλο «Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ κατάσταση σε τμήματα επειγόντων περιστατικών 61 νοσοκομείων - συνθήκες πολέμου επικρατούν στα ΤΕΠ», στον αριθμό 61 γίνεται αναφορά στο Γ.Ν. Γρεβενών λέγοντας «εφημερεύει κάθε ημέρα. Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Συχνές διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία λόγω έλλειψης ειδικευμένων ιατρών. Η (με Η είναι γραμμένο στο κείμενο στην σελίδα της ΠΟΕΔΗΝ) καθυστερήσεις στοιχίζουν ζωές. Δεν υπάρχει φύλαξη στο ΤΕΠ. Καταγράφονται επεισόδια.»

Το ύφος και ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων μόνο σε «έρευνα» και μάλιστα «μεγάλη» δεν παραπέμπουν. Ο τηλεγραφικός τρόπος γραφής σε συνδυασμό με την αδυναμία αναφοράς αριθμών ή συγκεκριμένων περιστατικών δεν συνάδουν με την έμφαση που θέλουν να προσδώσουν στο πόνημά τους. Ο χώρος της υγείας δεν νομίζω ότι είναι ο προσφορότερος για μικροπολιτικές κόντρες με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Ούτε η καλλιέργεια πολεμικού κλίματος μπορεί να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ειδικά για το Γ.Ν. Γρεβενών πρέπει να αναφέρω ότι εφημερεύει κάθε μέρα, οι διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία βεβαίως και υπάρχουν γιατί για παράδειγμα στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι νευροχειρούργοι ούτε και ειδικευμένοι αγγειοχειρούργοι, και κατά τη γνώμη μου σωστά. Η άποψη της ΠΟΕΔΗΝ είναι ότι σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικευμένοι ιατροί και αυτών των ειδικοτήτων; Όσο για τις καθυστερήσεις στα ΤΕΠ που κοστίζουν ζωές μήπως θα μπορούσαν να γίνουν πιο συγκεκριμένοι ; εγώ δεν έχω υπ όψη μου κάποια καθυστέρηση που να κόστισε ανθρώπινη ζωή. Για τη φύλαξη των ΤΕΠ θα ήθελαν συγκεκριμένη εταιρία φύλαξης; Πότε και ποιος κατέγραψε επεισόδια;

Το Γ.Ν. Γρεβενών:

Έχει 45 προβλεπόμενες θέσεις ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. ,από τις οποίες καλυμμένες είναι οι 30. Το άμεσο επόμενο διάστημα, θα καλυφθούν 5 κενές θέσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. ,διαφόρων ειδικοτήτων, από Προκήρυξη του Νοσοκομείου , που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Έχει 10 επικουρικούς ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και 5 ειδικευόμενους ιατρούς.

Έχει 34 προβλεπόμενες θέσεις επιστημονικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού και καλυμμένες είναι οι 16. Θα καλυφθούν 3 κενές θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων , με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.

Έχει 151 προβλεπόμενες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και καλυμμένες είναι οι 123. Εκκρεμεί η πλήρωση 3 ακόμη θέσεων , με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.

Έχει 22 προβλεπόμενες θέσεις διοικητικού προσωπικού, καλυμμένες είναι οι 18 και εκκρεμεί η πλήρωση 1 θέσης , με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π.

Έχει 34 προβλεπόμενες θέσεις τεχνικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού και καλυμμένες είναι οι 9 (για την κάλυψη αυτών των κενών υπάρχουν συμβάσεις με εξωτερικά συνεργεία, όσον αφορά δηλ. την Σίτιση, την Καθαριότητα και την συντήρηση του Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού).

Συνολικό προσωπικό 211

Στο νοσοκομείο λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί 35 ασθενείς

Αξονικός τομογράφος και ψηφιακός μαστογράφος που καθημερινά εξυπηρετούν δεκάδες περιστατικά

Είμαι και είμαστε στη διάθεση της ΠΟΕΔΗΝ για διάλογο και συνεργασία προκειμένου να προσφέρουμε καλλίτερες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό και καλλίτερες παροχές υγείας στους κατοίκους των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας .

Αλεξιάδης Παντελής

Διοικητής Γ.Ν. Γρεβενών