Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

ΑΧΕΠΑ Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

30/11/2016
ΑΧΕΠΑ Απάντηση σε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και με διορισμούς προσωπικού, ότι το τελευταίο διάστημα προσλήφθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ 57 νέοι υπάλληλοι, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης Φύλλου Εφημερίδας Κυβέρνησης άλλοι 26, το σύνολο δηλαδή 83 από τους οποίους 16 νοσηλευτές, 51 διοικητικοί υπάλληλοι, 3 Φαρμακοποιοί, 1 Φυσιοθεραπευτής και 1 ηλεκτρολόγος. Επίσης έχουν τοποθετηθεί 7 ιατροί ΕΣΥ και βρίσκονται σε διαδικασία κρίσης άλλοι 12.

Αυτές οι προσλήψεις είναι οι πρώτες που γίνονται από το 2008 και μετά και στοχεύουν στην κάλυψη άμεσων αναγκών. Με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που φαίνεται ότι υλοποιούνται άλλοι 53 νοσηλευτές θα προσληφθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017 (διαδικασία ΟΑΕΔ). Στο πρώτο εξάμηνο του 2017, μέσω ΑΣΕΠ, έχουν υπογραφεί 51 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων που υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν να εργάζονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2017. Αυτοί οι αριθμοί από μόνοι τους φανερώνουν την ουσιαστική προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων από την κυβέρνηση.

Για μια ακόμη φορά με στοιχεία, πέφτουν στο κενό οι υποτιθέμενες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες είναι γεμάτες ψέματα και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ