Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με το Σωματείο ΕΚΑΒ Αθήνας

06/02/2017
Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με το Σωματείο ΕΚΑΒ Αθήνας

Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΚΑΒ Αθήνας, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα και διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Ο εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στον υπουργό θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους και ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με οικονομικές εκκρεμότητες κυρίως προηγούμενων ετών.

Ο αναπληρωτής υπουργός αφού άκουσε με προσοχή τους εργαζόμενους, τους ενημέρωσε τόσο για τα σχέδια του υπουργείου σχετικά με την ανάπτυξη των δομών του ΕΚΑΒ, όσο και για τρία συγκεκριμένα ζητήματα που τέθηκαν.

  • Η χορήγηση αποζημίωσης για προμήθεια στολής για το 2017, θα διευθετηθεί με διάταξη, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στο Νομοσχέδιο Ψυχικής Υγείας, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.
  • Για την αποζημίωση της εκτός έδρας απασχόλησης του 2016, έχει ήδη δοθεί εντολή στη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, να προχωρήσει στην άμεση εξόφλησή της.
  • Η αποζημίωση για υπερωρίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα του Δεκεμβρίου του 2014, έχει ήδη διευθετηθεί νομικά, με διάταξη που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2016.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθειά της για βελτίωση όλων των Δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τόσο ως προς την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, όσο και ως προς την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους.