Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Περιοδεία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού σε δομές υγείας του νομού Φλώρινας

22/12/2018
Περιοδεία  του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού σε δομές υγείας του νομού Φλώρινας

Γραφείο Τύπου

Υπουργείου Υγείας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2018

Περιοδεία σε υγειονομικές δομές του νομού Φλώρινας πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 21/12, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Γιαννόπουλο, τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Κίρκο, τον βουλευτή Φλώρινας, Κώστα Σέλτσα και τον προϊστάμενο του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο υπουργός αρχικά μετέβη στο Αμύνταιο όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) . Τα τελευταία δύο χρόνια, το ΚΕΦΙΑΠ ενισχύθηκε σημαντικά με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κλπ). Πιο συγκεκριμένα, στους 31 εργαζόμενους προστέθηκαν 3 μόνιμοι γιατροί και 11 συμβασιούχοι επαγγελματίες υγείας ενώ στις αρχές του νέου έτους θα αναλάβουν υπηρεσία άλλα 25 άτομα (επιστημονικό προσωπικό μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ). Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα να τριπλασιαστούν οι διαθέσιμες κλίνες του Κέντρου (από 20 σε 50- 60). Ο υπουργός μιλώντας σε εργαζόμενους και ασθενείς τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των 30 ΚΕΦΙΑΠ όλης της χώρας, εκ των οποίων πολλά υπολειτουργούσαν ή ακόμα και έκλεισαν στην περίοδο της κρίσης. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος του κενού που υπάρχει στη δημόσια φροντίδα, στον τομέα της αποθεραπείας και της αποκατάστασης, ενός πεδίου που είχε εκχωρηθεί σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στους ιδιώτες με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στη συνέχεια ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το νοσοκομείο Φλώρινας για να παραβρεθεί στη βράβευση 20 γιατρών που υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία και δομές της 3ης ΥΠΕ και οι οποίοι έχοντας συναίσθηση του κοινωνικού ρόλου τους και παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες προσέφεραν εδώ και ένα χρόνο ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους προκειμένου να λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Φλώρινας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού των συναδέλφων τους.

Η περιοδεία του υπουργού ολοκληρώθηκε στις Πρέσπες, στο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και χθες εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη λειτουργία του καθώς ενισχύθηκε με προσωπικό, εξοπλισμό αλλά και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις απαραίτητες διακομιδές.