Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους του Μαντουδίου Εύβοιας, μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

14/05/2019
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους του Μαντουδίου Εύβοιας, μέσω της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Υπουργείο Υγείας
Γραφείο Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα
Αθήνα, 14/5/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο Μαντούδι Εύβοιας υλοποιείται από την Δευτέρα 13/5 μία πρωτοπόρος συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που αφορά στην διενέργεια σειράς δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους κατοίκους της περιοχής μέσω δύο πλήρως εξοπλισμένων κινητών μονάδων του ΙΣΝ.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η όλη παρέμβαση γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και υποστηρίζεται από γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η όποια ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο, θεραπεία ή επέμβαση κατευθύνεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν και όχι σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Στην δράση που θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη 16/5 συμμετέχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Καρδιολόγοι, Γενικοί Χειρουργοί, Ορθοπεδικοί, ΩΡΛ, Ακτινολόγοι, Οφθαλμίατροι, Παιδίατροι, Οδοντίατροι, Διαιτολόγοι) και προσφέρουν μεγάλο εύρος υπηρεσιών και εξετάσεων (ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, υπερήχους, triplex αγγείων, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση ωστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, holder ρυθμού, κολονοσκόπηση, Τεστ Παπανικολάου, κολπικός υπέρηχος, οφθαλμολογικό και ΩΡΛ έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο κ.α.
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός που επισκέφτηκε του Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΥ και το ΙΣΝ πραγματοποιούν μίας τέτοιας έκτασης προληπτική παρέμβαση στην περιοχή του Μαντουδίού», επισήμανε ότι «στόχος είναι αυτή η παρέμβαση να αποκτήσει τακτικό χαρακτήρα και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση», ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών, καθώς «η πρόληψη μπορεί πραγματικά να σώσει ζωές». Ο επιστημονικός υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων γιατρός του Αττικού Νοσοκομείου Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης εξήρε την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του κ. Βαρδαρού στο σύνολο των δράσεων των Κινητών Μονάδων και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσέλευση του κόσμου, που αναδεικνύει και την σημασία της παρέμβασης για τους κατοίκους της περιοχής.